Türkiye’den ABD’ye Ermeni Soykırımı tasarısı tepkisi

Türkiye’den ABD’ye Ermeni Soykırımı tasarısı tepkisi

ABD Senatosu’nun 1915 Ermeni Soykırımı’nı tanıyan karar tasarısını kabul etmesine Ankara’dan tepkiler gecikmedi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptıkları açıklamal

A+A-

Haber Merkezi- ABD Senatosu’nun 1915 Ermeni Soykırımı’nı tanıyan karar tasarısını kabul etmesine Ankara’dan tepkiler gecikmedi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptıkları açıklamalarla karara sert tepki gösterdi. Altun, "Kabul edilen Ermeni yasa tasarısı ikili ilişkilerimizin geleceğini tehlikeye atmaktadır. Yaptırımlar ve tehditler ulusal güvenlik çıkarlarımızı korumaktan vazgeçirmeyecektir" dedi.

Kalın: Türkiye'nin kararlı duruşunu etkilemeyecektir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, tasarısıyla ilgili olarak, sosyal medya hesabından "ABD Senatosu’nun, çarpık tarih anlayışını küçük siyasi hesaplarına alet eden kararını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Yok hükmündeki bu karar siyasi, askeri ve ekonomik hiçbir alanda Türkiye’nin haklı ve kararlı duruşunu etkilemeyecektir” açıklamasında bulundu.

“ Umut ederim bu hatalarından dönerler”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise şu ifadeleri kullandı: "Umut ederim bu hatalarından dönerler ve yıllardır müttefik olarak NATO ve çeşitli uluslararası arenalarda ilişki kurduğumuz bu ülkeyle inşallah ilişkilerimizi de rayına oturtmuş oluruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.