Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da karantinaya alınan yerler

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da karantinaya alınan yerler

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da bulunan Siirt, Mardin, Adıyaman ve Van illerinin karantinaya alındığı öğrenildi

A+A-

Siirt'te bir köy ve mezra karantinaya alındı

Siirt'in Şirvan ilçesinde bir köy ve mezra yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Şirvan İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, ilçeye bağlı Osyak (Ormanlı) köyü ile Sırse (Kömürlü) köyüne bağlı Yelken mezrasında karantina uygulaması başlatıldı.

Köy ve mezrada Covid-19 tetkik sonucu pozitif çıkan hasta ve buna teması olanların tespit edildiği aktarılan açıklamada, salgından halkı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla köy ve mezraya giriş ve çıkışların 17 Mayıs'a kadar kapatıldığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu yerleşim yerlerinde sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçlar için her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

Mardin ve Adıyaman’da 2 köy karantinaya alındı

Mardin’in Ömerli ilçesinin Rısin (Çınaraltı) köyü ile Adıyaman Gölbaşı ilçesinin (Adatha) Yeşilova köyü yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Ömerli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun salgınla mücadele konusunda yeni kararlar aldığı, bu kapsamda Rısin Köyü’nde yapılan testlerde 4 kişide sonucun pozitif çıkmasından dolayı söz konusu mahallenin 14 gün süre ile karantinaya alındığı bildirildi.

Kararın üzerine jandarma ekiplerince Rısin köyü giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Adıyaman’da da bir köy karantinaya alındı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bir köy, Covid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya altındı.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine mide ağrısı şikayetiyle başvuran K.A. tedavisinin ardından Gölbaşı ilçesindeki ailesinin yanına döndü.

Bir süre ailesiyle kalan K.A. yeniden rahatsızlanınca Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Burada kontrolleri yapılan hastanın koronavirüs testi pozitif çıktı.

Hastanın ailesi de karantina altına alınarak numuneler alındı. Beş kişilik aileden K.A'nın eşi E.A. ve oğlu A.A'nın da testleri pozitif çıktı.

Aile üyelerinden A.A'nın Yeşilova köyünde yaşayan akrabalarını ziyarete gittiği ve bir süre burada kaldığının öğrenilmesi üzerine Gölbaşı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Yeşilova köyü karantina altına alındı.

Karar üzerine giriş ve çıkışa kapatılan köyde güvenlik güçlerince önlem alındı.

 

Aynı aileden 6 kişi vürüse yakalanınca mahalle karantinaya alındı

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Albayrak Mahallesi, bir ailede 6 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı.  

Başkale ilçesinin 340 hane ve bin 440 nüfuslu Albayrak Mahallesi'nde yapılan çalışmalarda, bir ailedeki 6 kişinin koronavirüs testleri pozitif çıktı.

Bunun üzerine sağlık ekipleri mahallede incelemelerini sürdürürken, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahalle karantinaya alınarak giriş çıkışlar yasaklandı. 

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Başkale ilçesine bağlı Belliyurt, Ilıcak, Esenyamaç ve Örmetaş mahalleleriyle Poyrazalan mezrasının da karantina altında olduğu belirtildi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.