TSK’den Zap ve Haftanin'e bombardıman, Dersim'de operasyon!

TSK’den Zap ve Haftanin'e bombardıman, Dersim'de operasyon!

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde bulunan Zap ve Haftanin bölgelerini bombalaması sonucu 5 PKK’linin hayatını kaybettiği bildirildi.

A+A-

Haber Merkezi- Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Pençe 3 Harekatı” kapsamında Zap ve Sinaht-Haftanin bölgelerine hava destekli operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, Zap'ta 4, Sinaht-Haftanin'de ise 1 olmak üzere, 5 PKK’linin öldürüldüğü ileri sürüldü.

Bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

Dersim'de kapsamlı operasyon

Öte yandan Dersim’de 2 bin 250 özel birlik personelinin katılımıyla havadan ve karadan operasyon başlatıldı.

Dersim'de sabah saatlerinde Ovacık ve Pülümür ilçesi kırsalına çok sayıda jandarma özel harekat timi karadan ve havadan sevk edildi.

Operasyonların  yoğun olarak gerçekleştiği Ovacık Munzur vadisinde ise Kobra helikopterlerin bazı alanları bombaladığı öğrenildi.

Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, jandarma ve polislerden oluşan 2 bin 250 özel birlik personeli ile “Kıran 7” adıyla askeri operasyon başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, İl Jandarma Bölge Komutanlığı’nın başlattığı operasyonda, özel birliklerin helikopterler tarafından kenttin dağlık kesimlerindeki stratejik noktalarına indirildiği belirtildi.

Bölgede başlatılan operasyonda herhangi bir çatışma çıkıp çıkmadığı konusunda bilgi alınmazken, kentin dağlık bölgelerinde helikopter, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) hareketliliği yaşandığı öğrenildi.

Kaynak: Rudaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.