Trump: Kürtlerle iyi ilişkilerimiz var

Trump: Kürtlerle iyi ilişkilerimiz var

ABD Başkanı Donald Trump, Kürt-Amerikan ilişkileri konusunda, Amerika'nın Kürtlerle iyi bir ilişkisi var, ifadelerini kullandı.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi ile görüşmesinin ardından Beyaz Saray'da gazetecilere verdiği demeçte, "İran bir şey yaparsa yardım etmek için belirli sayıda ABD askeri Irak'ta kalacak" dedi.

Trump, "ABD bir dizi petrol arama ve arama projesinde yer alıyor. Irak Başbakanı ile bir dizi askeri ve petrol geliştirme meselesini görüştük ve Irak ile iyi ilişkilerimiz var" dedi.
 
Irak Başbakanı Kazimi de "Irak, ABD şirketlerini ve yatırımcılarını memnuniyetle karşılıyor. Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin başkanlığındaki hükümet heyeti, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo liderliğindeki ABD heyetiyle bir dizi anlaşma imzaladı" dedi.
 
Mustafa Kazimi, Türkiye'nin müdahalesi ile ilgili olarak, "Türkiye'nin Irak topraklarındaki ihlallerini ve müdahalelerini ve Irak'ın haysiyetini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" dedi.

 

Öte yandan Irak heyeti ABD ile enerji anlaşması imzaladı. 20 Ağustos 2020 Perşembe günü, ABD Enerji Bakanlığı beş ABD enerji şirketinin Irak heyetiyle 8 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

ABD Enerji Bakanlığı, ABD enerji şirketlerinin yetkililerinin Irak hükümetinden Washington'a bir heyet sırasında enerji konusunu tartıştığını duyurdu. Irak Başbakanı Mustafa Kazimi başkanlığındaki bir Irak hükümet heyeti birkaç günlüğüne Washington'a geldi ve Dan Brouillette bir anlaşmaya vardı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.