Theresa Anne Ödülü Ezidileri Kurtarma Ofisi’ne

Theresa Anne Ödülü Ezidileri Kurtarma Ofisi’ne

Mumbai kentinde düzenlenen törenle 2019 Uluslararası Theresa Anne Ödülü yüzlerce IŞİD mağdurunu esaretten kurtaran ‘Ezidileri Kurtarma Ofisi’ne verildi.

A+A-

Haber Merkezi- Hindistan’ın Mumbai kentinde düzenlenen Uluslararası Theresa Anne Ödül töreninde Ezidileri Kurtarma Ofisi ödüllendirildi. 2014 yılında IŞİD tarafından kaçırılıp daha sonra kurtarılan İman Abdullah, Ödülü Ezidileri Kurtarma Ofisi adına aldı.

Ezidileri Kurtarma Ofisi adın ödülü alan IŞİD mağduru İman Abdullah, “Sekiz kişilik ailemle birlikte IŞİD’in eline düştüğümüzde daha 13 yaşındaydım. 12 ay IŞİD’in esaretinde kaldım ve 3 kez beni pazarladılar. IŞİD’in esaretinde çok fazla baskıya maruz kaldık ve birçok kez cinsel tacize uğradım “dedi.

Ezidileri Kurtarma Ofisi tarafından kurtarıldığını söyleyen Abdullah, “ Dönemin Başbakanı Neçirvan Barzani tarafından kurulan Ezidileri Kurtarma Ofisi tarafından kurtarıldım” ifadelerini kullandı.

İsmini, ömrünü insanlığa adayan Rahibe Theresa’dan alan bu ödül 2004 yılından beri dünya genelinde barış, adalet ve eşitlik için çalışan kişi ve kurumlara veriliyor.

Töreni düzenleyen Hindistan Armoni Vakfı Azınlıklar Komisyonu, 2018’de de bu ödülü IŞİD’den kurtarılan Ezidi kadınlar Leyla Tehlu ve Edis Beşar’a vermişti.

Kaynak:Rûdaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.