TGS’den gazetecilere ev hapsi verilmesine tepki: Adli kontrol cezaya dönüştü

TGS’den gazetecilere ev hapsi verilmesine tepki: Adli kontrol cezaya dönüştü

.

A+A-

İzmir’de gözaltına alınan gazetecilere ev hapsinin verilmesine tepki gösteren Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) "Adli kontrol cezaya dönüştü” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) serbest bırakılan gazeteciler hakkında verilen ev hapsi şeklindeki adli kontrol kararını eleştirdi.

TGS tarafından “Adli kontrol cezaya dönüştü” başlığıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi:

'KABUL EDİLEMEZ'

"Salı günü İzmir’de ev baskınıyla gözaltına alınan meslektaşlarımız tutuklama talebiyle sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince adli kontrolle serbest bırakıldı. Melike Aydın, Delal Akyüz ve Tolga Güney hakkında konutu terk etmeme; Cihan Başakçıoğlu ve Semra Turan hakkında ise imza adli kontrol tedbirine karar verildi. Mesleki faaliyetleri ile suçlanan gazetecilere reva görülen bu muamele kabul edilemez!"

İzmir'de 13 Şubat’ta ev baskınında gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Semra Turan ve Gazete Duvar Muhabiri Cihan Başakçıoğlu adli kontrol şartıyla, MA muhabirleri Delal Akyüz ve Tolga Güney, Jinnews muhabiri Melike Aydın ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) basın çalışanı Fatma Funda Akbulut ise ev hapsi kararıyla bugün serbest bırakılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.