Suriye’den Rojava ve ABD Şirketi arasındaki petrol antlaşmasına tepki

Suriye’den Rojava ve ABD Şirketi arasındaki petrol antlaşmasına tepki

Suriye Dışişleri Bakanlığı konu hakkında yayınladığı açıklamada antlaşmanın temelsiz olduğunu ve meşru olmadığını belirtti.

A+A-

Suriye Dışişleri Bakanlığı, 30.07.2020 tarihinde Rojava Özerk Yönetimi ile ABD petrol şirketi Delta Crescent Energy LLC arasında imzalanan petrol antlaşması hakkında bir açıklama yayınladı.

 Suriye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada “Suriye bu ve buna benzer antlaşmaları şiddetli bir şekilde reddediyor.” ifadelerine yer verdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, antlaşmayı “alenen yapılan bir hırsızlık” ve “Suriye’nin egemenliğine aykırı” şeklinde yorumladı

30.07.2020 tarihinde ABD’li bir petrol şirketiyle Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) petrol anlaşması imzaladığı belirtilmişti. Anlaşmanın ‘Beyaz Saray’ın bilgisi ve teşviki ile imzalandığı’ ifade edilirken, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin Türkiye’ye petrol anlaşması hakkında bilgi verdiği ve ‘Ankara’nın olumsuz tepki vermediği’ aktarılmıştı

Suriye ve Rojava’daki petrol sahalarının çoğunluğu DSG’nin kontrolünde bulunuyor.

Suriye’de 2011 yılından önce günlük petrol üretimi 380 bin varilken, iç savaş nedeniyle şu anda günlük 60 bin varil petrol üretilebiliyor.

Rojava ve Fırat’ın doğusundaki petrol sahaları ABD tarafından korunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.