Soylu'nun İmamoğlu "kanaati": Bana göre suç!

Soylu'nun İmamoğlu "kanaati": Bana göre suç!

.

A+A-

Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "türbede ellerini arkada bağlayıp yürümesini" değerlendirdi: "Bana göre suç!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "türbede ellerini arkada bağlayıp yürümesinin" suç olduğunu söyledi. Soylu ayrıca, "Yaygın kanaate göre mi devleti idare edelim?" diye sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "bir türbede ellerini arkada bağlayıp saygısızlık yaptığı" gerekçesiyle başlatılan incelemeyi "değerlendirdi".

Soylu, dün 24 TV'de yayımlanan bir programda, İmamoğlu'nun türbede ellerini arkada bağlayıp yürümesini saygısızlık olarak niteledi:

"Vatandaş bunu görünce doğal olarak bunun hem Gülbahar Hatun'a hem Fatih Sultan Mehmet'e saygısızlık olduğunu düşünüyor. Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşünüyorum."

Yaygın kanaati "eleştirdi"

"Bu suç mudur?" sorusuna "Bana göre öyle. Böyle bir görüntü olamaz" yanıtını veren Soylu, başlatılan incelemeyle ilgili de "Soruşturma izni vermem" diyerek şöyle konuştu:

"Bu, bir vatandaşımızın şikâyeti. Birçok şikâyet var böyle, birçok yerden gelmiş. Başka bir şikâyet daha var bunun dışında. O da şu, diyor ki siz terör örgütünün desteklediği siyasi partinin belediye başkanına gidiyorsunuz, suçu ve suçluyu övüyorsunuz.

"Burada kişiye özel bir durum söz konusu değildir. Buradan ucuz kahramanlık çıkarmanın bir anlamı söz konusu değildir. Türkiye'de birçok belediyeye bunu yaptık, birçok belediyeye de bu yapılıyor. Kanun böyle.

İBB'nin yardımları

"İBB geçen sene izin toplamadan yardım toplamaya girişti. Bu sözleri çok yakın arkadaşlarımdan duydum. Dediler ki 'Bırak ne yapacaksa yapsın.' Bu çok yaygın bir görüş. 

"Bu yaygın kanaate göre mi devleti idare edelim? Onun adı devlet olmaz. Biz bu yaygın kanaate uymadık, yardım toplamasına izin vermedik, toplanan yardımlara el koyduk. 

"Ne oldu biliyor musunuz? Yerel mahkemeye başvurdu, idari mahkemeye başvurdu, Danıştay'a başvurdu kaybetti. Biz eğer bir takım siyasal çıkarımlarımıza göre devleti idare edeceksek yarın devletin yerlerinde yeller eser."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.