Sivastopol’da Rus filosunun karargahına Siha saldırısı

Sivastopol’da Rus filosunun karargahına Siha saldırısı

.

A+A-

Ukrayna Ordu'su, Kırım’daki Sivastopol limanında yer alan Rus donanma merkezine silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile süpriz bir bombardıman gerçekleştirdi. Düzenlenen saldırıda, donanmaya ait karargâhın isabet aldığı, 6 Rus askerinin yaralandığı belirtildi.

Sivastopol’da Rus filosunun karargahına SİHA saldırısı düzenlenmesinin ardından, açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, stratejik denizaltı ve savaş gemilerinin “Zirkon” gibi süpersonik füzelerle donatıldığını söyledi.

Kırım’daki Sivastopol limanında yer alan Rus donanma merkezine silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile düzenlenen saldırıda, donanmaya ait karargâhın isabet aldığı, 6 Rus askerinin yaralandığı belirtildi. Sivastopol Valisi Mikhail Razvozhayev, saldırıyı “Tanımlanamayan bir cisim donanma üssünün arka bahçesinde uçtu” sözleriyle tanımlarken, “Ukrayna, Donanma Günü’nü berbat etmeye karar verdi” ifadelerini kullandı. Razvozhayev, kentteki tüm kutlamaların askıya alındığını belirtirken, kent halkından, evlerinden dışarı çıkmamalarını istedi.

Bu saldırı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, memleketi St. Petersburg’daki kutlamalara katılmasından birkaç saat önce gerçekleşti. Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen 326. Donanma Günü törenlerine katılan Rusya Devlet Başkanı Putin’e, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus Donanması Başkomutan Nikolay Evmenov ve Rus ordusunun Batı Askeri Bölge Komutan Vekili Vladimir Kochetkov eşlik etti.

Putin, Rus donanmasının geliştirilmesine yönelik yeni bir kararname imzaladığını da hatırlatarak, stratejik denizaltı ve savaş gemilerinin “Zirkon” gibi süpersonik füzelerle donatmaya devam ettiklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.