Sinan Oğan’ın ‘Diyarbakır’da saldırı’ iddiası doğrulanmadı

Sinan Oğan’ın ‘Diyarbakır’da saldırı’ iddiası doğrulanmadı

.

A+A-

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçim otobüslerinin Diyarbakır’da HDP’lilerin saldırısına uğradığını iddia etti. Ancak ne bölge sakinleri ne de yetkililer tarafından böyle bir olayın yaşandığı doğrulanmadı.

Sinan Oğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Van’da seçim çalışmalarını tamamlayıp akşam üzeri Adıyaman’a geçmek için yola çıkan seçim otobüsümüz Silvan’da HDP’liler tarafından saldırıya uğradı. Normal şartlarda son dakika karar değiştirip uçak ile Ankara’ya dönmeseydik saldırıya uğrayan konvoyda biz de olacaktık. Çok şükür can kaybı ve yaralanan yok ama seçim otobüsümüz bir miktar hasar aldı. Otobüsümüzü durdurmaya çalıştılar ancak aracımız durmayarak kurulan saldırı barikatını yarıp geçti. Otobüsü Jandarma bölgesine çektik. Konvoy’da benim olduğumu zannedip saldırıldığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Oğan, “Ortam gerilmesin diye aslında bu saldırıyı duyurmayacaktım. Ancak bir kısmı anonim ve trol hesaplardan bir kesim Erzurum’daki provokatif eylem üzerinden bizi yargılamaya çalışıyor ve akıllarınca “çekil baskısı yaratmak istiyorlar” Sevgili Kemal Kılıçdaroğlu destekçileri madem öyle hadi buyurun Kemal beyi desteklediklerini açıklayan HDP’yi de kınayın, bu saldırıyı da kınayın, bu saldırı sonrası tepkinizi sizi destekleyen HDP’ye de gösterin!” diye ekledi.

Seçim otobüsümüze yönelik Silvan’da yapılan saldırının tutanak ve videolarını istemiştiniz. Biz Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti ziyaretimiz sırasında düzenleyeceğimiz basın toplantısında açıklamak için bekledik. Buyurun saldırının tutanak ve videolarının bir kısmı. Şimdi kınama… pic.twitter.com/8s5qMUrcTb

— Dr. Sinan Oğan (@DrSinanOgan) May 8, 2023

"Kimsenin olaydan haberi yok"

Ancak Oğan’ın iddiaları ne yerel kaynaklar ne de bölgedeki yetkililer tarafından doğrulanmadı.

Oğan’ın paylaşımına yapılan yorumlarda da saldırıya ilişkin herhangi bir görüntü veya fotoğrafın bulunmadığına dikkat çekildi.

Gazeteci Ruşen Takva da soryal medya üzerinden, “Sinan Oğan’ın ‘seçim otobüsümüze saldırı gerçekleşti’ dediği Silvan’ın Bağdere mahallesi sakinleri ile görüştüm. Mahallelinin olaydan haberi yok dahası kimse Sinan Oğan’ı bile tanımıyor. Ayrıca söz konusu köy HDP’den ziyade HÜDA-PAR’ın daha güçlü olduğu bir yer” yorumunu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.