Şeref Yalçın: Osmanlı’da oyun bitmez!   

Şeref Yalçın: Osmanlı’da oyun bitmez!  

.

A+A-

Türkiye’deki 3. ittifak siyaseti öyle çok bulanıklaştırıyor ki, doğru olan da içinde kaybolsun eriyip te görünmez olsun.! Artık her renge bulanmış elementi de bulamaz oluruz. Aslında bu devletin çok ustaca bir politikasıdır. Bu oluyor “Melxute Çorbası” çok farklı katılım olduğu için de hiç birinin tadını alamazsın, hep  beraber pişip eriyor!

Çünkü hiç biri kendine özgü, bağımsız bayrağıyla, siyasetiyle katılmıyor! T.C’nin (Kemalizm’in ) kurulduğu ilk yılları, farklı toplumları ve milletleri nasıl yok edip erittiğini, tek millet ve tek devletin oluşturduğu tarihi ve olayları da  bilmeyen yoktur. Buna 2.Cumhuriyetin yeniden güncelleştirilmesi, kuruluşu diyebiliriz. Yani günümüze uygun yeniden dizayn edilip restorasyon  edilmesinden başka bir şey değildir.

Diyorlar ya !Ayının kırk hikayesi vardır: Otuz dokuzu bal üzerinedir.(Yani 39 u Kürtler üzerinedir) ölümü gösterip ,sonra sıtmaya razı etmektir. Afrin, Rojava, Güney Kürdistan’ın bombalanması, kayyumların atanması, kanunsuzluk ve hukuksuzluğun hüküm sürmesi, açlığın hüküm sürmesi, insanları canından bezdirince, halk iktidara karşı doldu, tek çarenin iktidarın değişmesinde gördüler. (Devletin yapılandırılması gözlerden uzaklaştırılıyor)Tam da böylesi bir ortamda ve Kürdlerin de belirleyici rol oynayacak duruma gelince bu proje hayata geçiriliyor.

Oysaki Kürdler için bu 100.yüzyılda ele geçmez bir fırsattı! Ama kurt dumanlı günü bekler. Su uyur düşman uyumaz derler. Kürdler birlik olup, Kürdistani bir cephe ya da ittifak kurmayınca, yine treni kaçırıyorlar gibi..!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.