Selim Temo'nun KHK ile ihracına karşı açtığı dava reddedildi: Bu süreçte biz değil 'yargılayanlar' tutsak

Selim Temo'nun KHK ile ihracına karşı açtığı dava reddedildi: Bu süreçte biz değil 'yargılayanlar' tutsak

.

A+A-

Şair Selim Temo, 2017'de hakkında verilen üniversiteden ihraç kararı ile ilgili açtıkları davanın reddedildiğini duyurdu. Temo, "Dert değil. Bu süreçte biz değil, bizi jurnalleyenler, "yargılayanlar" ve "cezalandıranlar" tutsaktır" dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde akademisyen iken KHK ile ihraç edilen Kürt şair ve Yazar Selim Temo, ihraca karşı açtıkları davanın Ankara 27. Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yaparak kararı duyuran Temo, "Alnım açıktır" diyerek şu açıklamayı yaptı:

'HALKIMIN HİÇBİR DEĞERİNİ EZDİRMEDİM'

"Ankara 27. Bölge İdare Mahkemesi, KHK ile üniversiteden atılmaya karşı açtığımız davada "ret" kararı verdi. Dert değil. Bu süreçte biz değil, bizi jurnalleyenler, "yargılayanlar" ve "cezalandıranlar" tutsaktır. Biz hesabı sadece halkımıza veririz.

Kişisel olarak Mardin'de üniversite tabelası taşıyan kurumda halkımın hiçbir değerini rejime, rejimin kapıkullarına, rejimin işbirlikçilerine ezdirmediğimi gururla tekrar etmeliyim.

Alnım açıktır."

Selim Temo, 2017'de hakkında KHK ile ihraç kararı verilen isimlerden biriydi. Temo, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde yardımcı doçent doktor olarak görev yapıyordu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.