Selahattin Demirtaş’a 2 buçuk yıl hapis cezası!

Selahattin Demirtaş’a 2 buçuk yıl hapis cezası!

.

A+A-

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında hapis cezasına mahkum edildi.

Demirtaş’a, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a yönelik sözlerinden dolayı “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmaya, avukatlarının yanı sıra HDP milletvekilleri Kemal Peköz ve Hüseyin Kaçmaz da takip etti.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, iddia makamının mütalaası soruldu. İddia makamı bir önceki duruşma verdiği mütalaayı tekrarlayarak, Demirtaş'ın "tehdit" ve "terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek" suçlarından 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

“Demirtaş: Kocaman, neden Erdoğan ile görüştü”

Savunmasında, Ankara eski Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın “karşı hamleyi yapar işi bitiririz” diyen Erdoğan ile görüşmesini hatırlatan Demirtaş, “Yargı mensubu neden görüştüğünü açıklamak zorunda. Ben bunun hesabı yargı önünde sorulacak deyince neden suç oluyor? Aynı savcı AKP Zonguldak seçim çalışmalarına da katılmış. Bu savcı benimle ilgili soruşturma yürütüyorsa, aynı zamanda bunu dile getirmenin neresi açık hedef gösterme olabilir” diye konuştu.

Demirtaş, ardından Kocaman’ın AKP yöneticileriyle çıkan fotoğraflarını SEGBİS ekranından göstererek, “Bu başsavcı zaten evlendiği zaman eşi kendi hesabından bulundukları otelin ismiyle birlikte fotoğraf yayınlamış. Yani şimdi ben mi ifşa etmiş oluyorum savcıyı, zaten biliniyor. Kocaman aynı zamanda helikopterle tatile gittiğinde yine ismiyle fotoğraf paylaştı. Kocaman, evlendikten hemen sonra Erdoğan ailesiyle fotoğraf çekti” ifadesini kullandı.

Eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ı “tehdit” ettiği gerekçesiyle Demirtaş’a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.