“SBK itirafçı olup çıktı, FBI gözetiminde bir evde”

“SBK itirafçı olup çıktı, FBI gözetiminde bir evde”

.

A+A-

VOA Türkçe’nin iddiası: “225 yıl hapis istemiyle yargılanan Sezgin Baran Korkmaz, savcılıkla uzlaşarak itirafçı oldu. FBI’ın gözetiminde bilinmeyen bir yerdeki evde tutuluyor.”

VOA Türkçe’nin ulaştığı hukukçulara göre, 225 yıl hapis istemiyle yargılanan Korkmaz, Rıza Sarraf gibi savcılıkla uzlaşarak itirafçı oldu.

Hukukçulara göre diğer bir senaryoda, daha önce kaçma riski olduğu için kefalet talebi kabul edilmeyen Korkmaz’ın kefalet talebi bu kez kabul edildi.


Korkmaz, davasıyla ilgili iddialar şu ana kadar hiçbir resmi makam tarafından doğrulanmadı. ABD adalet sisteminin tüm dava dosyalarını yayınladığı web sitesinde ise iddiaları doğrulayacak herhangi bir dosya ya da belge sisteme henüz girmiş değil.

Korkmaz’ın dava dosyasına girilen son kayıt ise 9 Temmuz tarihinde 52 numaralı işlem sırasıyla davaya yeni atanan savcı yardımcısıyla ilgili hakimin kararı olmuş. Bir önceki 51 numaralı işlemde de hakim Jill Parish’in, 30 Ekim tarihinde başlamasına hükmettiği jürili seri duruşma kararı görünüyor. Korkmaz’ın cezaevinden tahliye edildiği ABD adalet sisteminin web sitesinde henüz resmi kayıtlarda yer almıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.