Şaxewan Abdullah: KDP'nin Sudani'ye sunduğu talepler Kürdistan halkının talepleriydi

Şaxewan Abdullah: KDP'nin Sudani'ye sunduğu talepler Kürdistan halkının talepleriydi

.

A+A-

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Şaxewan Abdullah, Federal Mahkemenin kararlarının “adil” olmadığını ve Kürdistan Bölgesi halkının anayasal haklarını ihlal eden bir silaha dönüştüğünü belirtti.

Kurdistan24’ün haber bültenine katılan Şaxewan Abdullah, “Federal Mahkeme, görevi olmayan konularda karar veren, yasa çıkaran, Irak parlamentosunun yetkilerini ihlal eden, anayasaya aykırı bir mahkemedir.” dedi.

Bütçe ve maaş konusunun Federal Mahkemenin görevi olmadığını belirten Abdullah, “Keşke mahkeme kararı takdir edebileceğimiz kadar adil olsaydı.” diye konuştu.

Şaxewan Abdullah,  “Irak Parlamentosu, memur maaşları için Kürdistan Bölgesi’ne her ay 775 milyar dinar gönderme kararı aldı ancak mahkeme bu miktarı azalttı. Yani Federal Mahkeme asli işlevinin ötesine geçmiştir. Artık, Kürdistan Bölgesi halkının anayasal haklarını ihlal etmenin bir silahı haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin görüşmesine ilişkin Abdullah, “Toplantıda Sudani’ye çeşitli talepler sunuldu. KDP’nin Sudani’ye sunduğu talepler Kürdistan Bölgesi halkının talepleriydi.” açıklamasında bulundu.

“Irak Maliye Bakanı Taif Sami’nin sadece bir memur olduğu ve Irak Başbakanı’nın karşısında duramayacağını” savunan Abdullah, “Sudani isterse Kürdistan Bölgesi'ne maaş ödenmesine kimse engel olamaz.” değerlendirmesinde bulundu.

Sorunu çözmek için Sudani ile iletişimde olduklarını bildiren Abdullah, Bağdat'ın maaşlar için gönderdiği miktarın Kürdistan Bölgesi bütçesinin yaklaşık yüzde 59'unu oluşturduğunu hatırlattı.

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı, açıklamalarına, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve KDP, bölge halkının anayasal haklarından asla taviz vermeyecek. Kürdistan halkının hakları ihlal edilirse durmayacağız ve Kürtlerin çekilmesi seçeneklerden biri olacak.” sözleriyle son verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.