“S-400’ler 10 gün içinde teslim edilecek”

“S-400’ler 10 gün içinde teslim edilecek”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın, "S-400" ve "F-35" konularında Türkiye'ye destek verdiğini söyledi.

A+A-


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın, "S-400" ve "F-35" konularında Türkiye'ye destek verdiğini söyledi.
 
Japonya'daki G-20 zirvesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Trump'la olan görüşmesini anlattı.
 
Erdoğan, "Yaptırım diye hiçbir şey duymadık şu ana kadar. Sayın Trump, kendisi ile telefon görüşmelerimde, ikili olarak bir araya gelişlerimizde şu ana kadar 'Biz size şu yaptırımı yapacağız' demedi. S-400'le ilgili olarak da 'Haklısın' dedi. Bugün işi çok daha ileri bir seviyeye taşıdık. Bu ileri seviyede de Sayın Trump 'Bu adaletsizliktir' dedi. Bu çok önemli. Öyle zannediyorum ki herhangi bir sıkıntı olmadan bu süreci aşacağız" dedi.
 
S-400 teslimatının 10 gün içinde gerçekleşeceğini açıklayan Erdoğan, Trump’ın F-35'ler konusunda da kendilerini haklı bulduğunu söyledi.
 
Erdoğan'la görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Trump, kendisi için "çetin biri" tanımlaması yapmıştı. Erdoğan'a Trump'ın o açıklaması da soruldu.
 
Recep Tayyip Erdoğan, "Pazarlıkta çetin biriysem -ki severim- bu iyi bir şey. Trump bazı şeyleri ifade ederken zihin arkasında bir şeyler saklamıyor. Mesela basına yaptığı açıklamada S-400 ile ilgili çok açık, net, dürüstçe ifadeler kullandı. Ben de dedim ki 'Ben de sizi bu yönünüzle seviyorum.' Bunları bu şekilde anlatması da takdire şayan. Obama'ya diyor ki 'Bu süreci sen bu hale getirdin. Sen eğer Patriot'ları vermiş olsaydın bugün böyle bir durum olmayacaktı. Ama sen vermedin. Kongre dedin, şu dedin, bu dedin, işi buraya kadar sürükledin. Şu anda da adaletli davranmaya mecburuz" açıklamasında bulundu.
 
Erdoğan, "Trump'la görüşmeniz sonrası, Patriot alımına yeşil ışık yandı mı?" sorusunu da yanıtladı.
 
Erdoğan, "S-400 üç Patriot'a bedel. Eğer şartlar, S-400 ile eşit bile olsa biz Patriot alırız ama eşit olmazsa biz de menfaatimizi düşüneceğiz" dedi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.