Rusya: Suriye’de 200’e yakın militan öldürdük

Rusya: Suriye’de 200’e yakın militan öldürdük

.

A+A-

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’nin tarihi Palmira bölgesinin kuzeydoğusunda militanlara ait bir eğitim kampının vurulduğunu açıkladı. Rusya, saldırıda 200’e yakın miltanın hayatını kaybettiğini iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Suriye'deki Çatışan Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nin Hmeymim Sorumlu Yardımcısı Deniz Tümgeneral Alexander Karpov yaptığı açıklamada, Palmira bölgesinin kuzeydoğusunda militanlara ait bir eğitim kampının vurulduğunu ve 200’e yakın militanın öldürüldüğünü belirtti.

Alexander Karpov, “Mevcut bilgilere göre militanlar kuzeydoğuda gizli bir üssü kurdular. Eğittikleri muharebe gruplarını ülkenin farklı bölgelerine gönderilmesi ve terörist operasyonlar gerçekleştirmesi için oluşturulmuştu. Üste el yapımı patlayıcı cihazlar üretiliyordu” dedi.

Karpov, "Terörist bölgelerin koordinatlarına ilişkin çeşitli kanallardan gelen verileri doğruladıktan sonra, Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri uçağı, saklanma yerlerinin tahrip olmasına ve 200'e kadar militan ve makine yüklü 24 dört çeker aracı imha eden saldırılar gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

Cephanelik, araba ve patlayıcı yapımında kullanılan teçhizatın da vurulduğunu belirten Karpov, yasadışı silahlı grupların, Suriye'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ülkeyi istikrarsızlaştırmak için büyük şehirlerde devlet kurumlarına terörist operasyonlar ve saldırılar düzenlemeyi planladıklarını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.