Rusya: ABD Türkiye'nin Taleplerini Karşılamaya Hazır Değil

Rusya: ABD Türkiye'nin Taleplerini Karşılamaya Hazır Değil

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Türkiye'nin Suriye ile ilgili taleplerini göz önünde bulundurmaya hazır olmadığını kaydetti.

A+A-

Haber Merkezi

 

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün TBMM açılışında yaptığı konuşmada Suriye'deki güvenli bölge planıyla ilgili şöyle konuşmuştu: 

"Bölgeyi terör örgütünün işgalinden kurtardıktan sonra uluslararası alacağımız destekle bu projeyi (güvenli bölge) başlatacağız. 

"Birlikte çalışma imkanlarını zorlarız (ABD ile) ama mümkün değilse kendi yolumuzu açarız. Nitekim şu anda açmaya başladık. 

Bugün bir açıklama da Valday Uluslarası Tartışma Kulübü'nde kendisine Erdoğan'ın açıklaması sorulan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan geldi. 

"ABD Türkiye'nin Suriye ile işbirliğini istemedi"

Sputnik haber ajansının haberine göre Lavrov, "ABD, Türkiye'nin Suriye'yle doğrudan işbirliği yapmasını istemedi" dedi ve ekledi: 

"ABD, müzakereler sırasında Türkiye'nin koalisyon tarafından kurulacak birlik içinde kendi askeri polislerini ve gözlemcilerini bulundurmasına izin vererek, bu konuyu da kendi kontrolü altına almak ve sınırda kontrolü sağlamak istedi.

"Polis ve gözlemci sözü Türkiye'yi tatmin etmedi"

"Ancak bu Türkiye'yi tatmin etmedi. Bu bölgeyle, sınırdaki güvenlik sorunuyla hiçbir ilgisi bulunmayan bir ülkenin kendi görüşünü dayatmaya çalıştığı bu durumu çok iyi anlıyorum."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.