Rus ve ABD güçleri operasyona karşı cephe hatlarına konuşlandı

Rus ve ABD güçleri operasyona karşı cephe hatlarına konuşlandı

.

A+A-

Türkiye’nin Rojava'ya yönelik olası askeri operasyonu ile ilgili söylemler gittikçe artarken Uluslararası Koalisyon güçleri ve ABD ordusu Haseke kentindeki askeri güçlerini güçlendirmeye devam ediyor. Rus güçleri de Haseke’nin kuzeyindeki temas hatları üzerinde askeri devriyelerini sürdürdü.

Konuya ilişkin Şarku’l Avsat’ın yer verdiği haberde, Haseke'nin Kuzeyindeki Tel Tamir ve Dırbesiye beldelerine giden Haseke ana yolu üzerinde ABD’ye ait bir askeri konvoyun seyir halinde olduğunu gözlemledi.

Haberde, 20 tırdan oluşan konvoyda zırhlı araçlar, yakıt tankları, mühimmat ve silah kasaları taşınıyordu. Konvoyun, Türk operasyonunun gerçekleşmesi beklenen bölgedeki noktaları güçlendirmek için gönderildiği değerlendiriliyor.

Bu, son 48 saat içinde bölgeye sevk edilen ikinci konvoy olarak biliniyor. İki gün önce de bölgeye 60 tır ve araçlardan oluşan benzer bir konvoy giriş yaptığı belirtildi.

Konvoyda, Bradley tipi muharebe aracı, zırhlı araçlar, tank taşıyıcılar, radar ekipmanları ve lojistik malzemeler yer alıyordu.

ABD ordusu ve IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon güçleri Haseke’nin kuzey kırsalındaki üç ana üste konuşlandığı ifade edildi.

Birinci üs, Haseke’ye yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Tel Beydar köyünde bulunuyor. M4 Karayolu üzerindeki bu üste bir helikopter pisti yer alıyor.

İkinci üs Haseke’nin yaklaşık 3 kilometre batısındaki Kasrak köyü tepesinde bulunuyor. Bu üste aralarında Fransız ve İtalyanların bulunduğu Avrupalı askerler konuşlanıyor.

Üçüncü üs ise Haseke’nin Hama bölgesinde, El-Garbi Barajı yakınlarındaki El-Vezir dinlenme tesisinde yer alıyor. Bu üs, ABD’nin bölgedeki en büyük ve Deyrizor’un doğu kırsalındaki El-Ömer Petrol Sahası’ndan sonra Suriye genelinde ikinci en büyük üs olma özelliğine sahip.

Diğer yandan Rus güçleri dün Haseke’nin kuzey kırsalındaki temas ve cephe hatlarında incelemelerde bulunan üç zırhlı araçla askeri devriye faaliyeti icra etti. Helikopterlerin havadan koruma sağladığı devriye konvoyu Kamışlı Havalimanı’ndan hareket etti. Konvoy Kamışlı’nın batısındaki Amude ve Dirbesiye köylerinden geçti ve Ebu Rasin nahiyesi kırsalındaki El-Esediye köyüne ulaşarak devriye görevini tamamladı.

Bölge DSG ve Suriye rejim güçleri kontrolünde. Ayrıca Türkiye destekli Suriyeli muhalif grupların kontrolündeki Barış Pınarı Bölgesi de aynı alanda yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.