Rojavalı kadına Almanya’dan ödül

Rojavalı kadına Almanya’dan ödül

Almanya'ya yerleşen kadınlara Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Almanca danışmanlık yapan Rojavalı Bijîn Hasan, proje çalışmaları nedeniyle Ulusal Entegrasyon Ödülü’ne layık görüldü.

A+A-

Rojavalı Bijîn Hasan, Almanya’da 2020 Ulusal Entegrasyon Ödülü'nü aldı. Hasan’a ödülü Başbakanlık tarafından verildi.

Alman Der Spiegel gazetesinin haberine göre, 28 yaşındaki Rojavalı kadın, ödülü, 2020'de Facebook üzerinden "Bijen ile Öğrenmek" adıyla başlattığı projesi sayesinde aldı. Hasan bu proje ile 155 kadınla fikir alışverişinde bulunduğu ve kendilerine destek sağladı.

Bijîn Hasan, katılımcılara Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Almanca dillerinde danışmanlık yapıyor ve Almanya'ya yerleşmeleri için ipuçları veriyor.

Hasan, Alman İşveren Dernekleri Federasyonu (BDA) ve Alman Sanayi Federasyonu (BDI) tarafından ortaklaşa aday gösterildi.

Ödül olarak 10 bin euro verildi

Bu yıl dördüncü kez dağıtılan Ulusal Entegrasyon Ödülü’nü kazananlara 10 bin eoru para veriliyor. Ödülü alanların rol model olmasına özen gösteriliyor.

Ödülün Hasan’a verilmesi kararı, Berlin entegrasyon araştırmacısı Naika Foroutan, profesyonel futbolcu Sami Khedira, yazar Ahmad Mansour ve Köln Belediye Başkanı Henriette Reker'den oluşan beş kişilik bir jüri tarafından kararlaştırıldı.

Almanya Ulusal Entegrasyon komitesine Federal İstihdam Bürosu eski başkanı ve Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) eski başkanı Frank-Jürgen Weise başkanlık ediyor.

Bu yılki ödülün odak noktası "Kadınları güçlendirmek" olarak belirlendi.

Entegrasyon görevlisi Annette Widmann-Mauz ( CDU ), "Bijîn Hasan, kadınların Almanya'daki yaşamla başa çıkma ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerini göstren bir rol modeldir" dedi .

İşverenler Derneği Başkanı Ingo Kramer de, "Hasan, mülteci kadınların topluma ve işgücü piyasasına entegrasyonuna son derece bağlı biri. Ödülü gerçekten hak ediyor" ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.