Rojavalı anne 2 yıldır Van-Urmiye sınırında kaybolan evladını arıyor

Rojavalı anne 2 yıldır Van-Urmiye sınırında kaybolan evladını arıyor

.

A+A-

Rojavalı Muhammed Mirza Mirza isimli oğlundan tam 2 yıldır haber alamayan ve evladının aramak için Van’a gelen annesi Şirîn Mîro, oğlunun bulunması için yetkililerden destek istedi.

Avrupa’da yaşayan ailesinin yanına gitmek için Rojava’dan yola çıkarak Kürdistan Bölgesi’ne, ardından Rojhılat’ın Urmiye kentine giden ve oradan da Van’ın sınır köylerine geçen Muhammed Mirza Mirza'dan 16 Mart 2020’den beri haber alınamıyor.

Danimarka’da yaşayan annesi Şirîn Mîro ise o günden gittiği her yerde, oğlunun izini sürüyor.

Serhatnews'e açıklamalarda bulunan anne Mîro, Erbil’de eğitim gören oğlunun, Türkiye’deki mültecilerin Avrupa’ya gitmeleri için Edirne’de sınır kapılarının açıldığına dair haberlerin ardından kuzeni ve bir arkadaşı ile birlikte yola çıktığını anlattı.

‘Buradaki köylüler bizi jandarmaya ihbar etti ve yakalandık’

Oğlunun Erbil’de anlaştığı Ehmed Soran isimli insan kaçakçısı vasıtasıyla önce Rojhılat’ın Urmiye kentine oradan da Van’ın sınır ilçesi Çaldıran’ın Hangeldi Köyü’ne geldiğini belirten anne Mîro, “Son olarak 16 Mart 2020’de bana gönderdiği iki sesli mesajda, ‘Sınırı geçtim şu anda Türkiye’deyim. Köye doğru yürüdük. Buradaki köylüler bizi jandarmaya ihbar etti ve yakalandık’ dedi” diye konuştu.

Bu sesli mesajın ardından oğlundan bir daha haber alamadığını dile getiren Şirîn Mîro, önce İran’a, daha sonra Kürdistan Bölgesi’ne geldiğini söyledi.

Mîro, “Elçilikler, konsolosluklara başvurdum. Tahran’a gittim, Yüksek Dini Rehber’e, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’ye mektup gönderdim. Yüksek Mahkemeye başvurdum. Urmiy’de kadının yanına gittim, avukat tuttum. Muştebeh Şahrudi denilen birinin yanına gittim, 10 bin dolar para aldı benden, oğlumu bulacağını söyledi ama bir şey yapmadı” ifadelerini kullandı.

Son olarak Türkiye’ye giden Şirîn Mîro, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile görüştüğünü ve ondan yardım istediğini söyledi.

Mîro, Vali’nin kendisine yardımcı olması için görevlendirilen personelle oğlunu aradığını ancak herhangi bir ize rastlamadığını belirtti.

Mîro, devlet başkanlarına şu çağrıda bulundu:

“Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi onun ülkesindeyim, bir anneyim, 2 yıldır oğlumdan bri haber alamıyorum, bana yardım etmesini istiyorum. Sayın Başkan Neçirvan Barzani’den oğlumu bulmam için bana yardım etmesini istiyorum. Sayın İran Cumhurbaşkanı’ndan Allah rızası için bana yardımcı olsun. Çoğu kişi oğlumun İran’da cezaevinde, İtlaat’ın (İran istihbaratı) elinde olduğunu söylüyor. Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a sesleniyorum; bana yardım et lütfen. Irak Cumhurbaşkanı Sayın Berhem Salih’e çağrıda bulunuyorum. Tüm dünya liderlerine sesleniyorum, annelere sesleniyorum, babalara sesleniyorum, bana yardımcı olsunlar. 2 yıldır evladım kayıp, nerede olduğunu bilmiyorum.”

Acılı anne, “Oğlum yola çıktığında 21 yaşındaydı. Şu anda 23 yaşında. 2 yıldır ondan haber alamıyorum. Tam 8 aydır oğlumun geçtiği bütün yollarda onu arıyorum. Yalvarıyorum çocuğumu bulun! Bir anne olarak aylardır onu arıyorum. Tüm insanlara sesleniyorum; bana yardımcı olun. Artık oğlumu bulmak istiyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.