Rojava’da aileleri IŞİD’li olan 30 çocuk Rusya’ya teslim edildi

Rojava’da aileleri IŞİD’li olan 30 çocuk Rusya’ya teslim edildi

.

A+A-

Rojava Özerk Yönetimi, IŞİD’li ailelere mensup 30 çocuğu Rusya’ya teslim etti.

Rusya İnsan Hakları Komiseri Anna Kuznetsova ve beraberindeki Rus heyeti, Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdulkerim Omer ile bir araya geldi.

Rojava Özerk Yönetimi yaşları 2 ile 14 arasında değişen IŞİD’li ailelere mensup 30 çocuğu Kamışlo’da Rus heyetine teslim etti.

Çocukların teslim edilmesi vesilesi ile düzenlenen basın toplantısında konuşan Rojava Özerk Yönetimi Dışilişkiler Dairesi Başkanı Abdulkerim Ömer, insani bir görev olarak çocukların kamptan çıkarılarak ülkelerine gönderilmesi için yardımcı olduklarını söyledi.

Abdulkerim Ömer, yetim ve öksüz 30 çocuğun Rus heyetine teslim edildiğini ifade etti.

Çocukların günahsız olduğunu belirten Ömer, “İnsani görev olarak bu konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Çocukların kamplarda değil daha huzurlu yerlerde yaşamaları gerekiyor. Çocukların kamplarda terör atmosferinde yaşaması yeni bir radikal ve terörist nesilin yetişmesine neden olur. Bu ortamlarda büyümeleri durumunda IŞİD’ten daha kötü olacaklar ve beyinleri yıkanacak” dedi.

Bu arada Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, Rusya İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Anna Kuznetsova ile görüşmesinde, Rus çocuklarının Şam hükümeti ile koordinasyon içinde teslim edildiğini belirtti.

Rojava Özerk Yönetimi bu yılın Şubat ayında da ebeveynleri IŞİD’li olan 35 çocuğu Rusya’ya teslim etmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.