Rojava saldırıları üçüncü gününde

Rojava saldırıları üçüncü gününde

Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Rojava’ya yönelik operasyonun üçüncü gününde Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile çatışmalar devam ediyor.

A+A-

 

Haber Merkezi- Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  ile ÖSO güçleri 9 Ekim saat 16:00 itibariyle Rojava’nın Serêkaniyê ve Grê Spî kentlerine yönelik havadan ve aynı 22:30 itibariyle de karadan saldırı başlattı.

Türkiye, Efrin ve Fırat Kalkanı bölgesindeki 14 bin ÖSO mensubunu Rojava’nın Grê Spî ve Serê Kaniyê sınırına aktarmıştı.

YPG’nin Azez’de TSK üssüne yaptığı havan saldırısında 5 asker yaralandı.  Saldırıda yaralanan 5 asker, Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Rojava’ya yönelik saldırıların ilk günündeki bombalamalarda 9 sivil hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. TSK’nin Qamışlo’ya yönelik dünkü top atışlarında da 15 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti, 8 yaşında bir çocuk ve 60 yaşında bir kadın yaralandı.

Rojava’dan atılan top atışlarının isabet ettiği Urfa’nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçeleri ile Mardin’in Nusaybin ilçesinde 6 kişi hayatın kaybetti.

DSG’ye yakın kaynaklardan dün yapılan açıklamada, Derik’in Qesir Dib köyü karşısında bulunan TSK üssüne düzenlenen saldırıda 3 askerin öldüğü, 17’sinin de yaralandığı belirtildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada 10 Ekim’de sözleşmeli bir askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

MSB’den bugün yapılan açıklamada ise, “Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca karadan ve havadan başarıyla sürdürüldü. Tespit edilen hedefler Hava Kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları tarafından ateş altına alındı. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, operasyonun ilk gününden itibaren 277 DSG’linin hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan her iki taraftan karşılıklı top atışları sürüyor. TSK’ye bağlı topçu birlikleri Qamışlo, Girê Spî, Sere Kaniye’yi hedef alırken DSG topçuları da Akçakale ve Nusaybin ilçelerindeki TSK mevzilerini top atışlarına tuttu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi dün yaptığı açıklamada bombardımanlar nedeniyle 13 kişinin yaralandığını aktardı.

Gözlemevi ayrıca DSG’nin 7 kaybı, 28 yaralısının olduğunu duyurdu.

 

Kaynak: Rûdaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.