Rojava Özerk Yönetimi: Tıl Temır'deki bombardımanda 4 çocuk hayatını kaybetti

Rojava Özerk Yönetimi: Tıl Temır'deki bombardımanda 4 çocuk hayatını kaybetti

.

A+A-

Rojava Özerk Yönetimi, Türkiye’nin Haseke’deki özel kız çocukları eğitim merkezine yönelik saldırısında, 4 çocuğun yaşamını yitirdiğini , 11 çocuğun da yaralandığını duyurdu.

Anha'da yer alan habere göre, Rojava Özerk Yönetimi, Türkiye’nin BM sponsorluğundaki kız çocukları eğitim merkezine yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

‘’Erdoğan’ın bölgesel ve uluslararası taraflarla yaptığı görüşmelerin ardından, Türk devletinin bölgelerimize yönelik saldırıları arttı. Saldırılarda Uluslararası Koalisyonla birlikte IŞİD’e karşı savaşan komutanlar hayatını. Bugün de soykırım savaşı kapsamında bölgemize ve halkımıza dönük saldırıları gerçekleştiriyor.  Türkiye’ye ait Siha dün akşam Tıl Temır-Haseke yolunu ve özellikle Uluslararası Koalisyon üssüne 2 km uzaklıkta bulunan Şimoke köyündeki kız çocukları eğitim merkezini hedef aldı. Saldırıda 4 çocuk hayatını kaybetti, 11 kız çocuğu da yaralandı. Bu saldırı uluslararası bütün kanunları ihlal ediyor ve savaş suçudur. Aynı zamanda halkımıza dönük soykırım saldırısıdır.’’

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.