ROJAVA/ MSD: Başkan Barzani'nin rol üstlenmesini istiyoruz

ROJAVA/ MSD: Başkan Barzani'nin rol üstlenmesini istiyoruz

MSD, Başkan Barzani’nin Rojava’daki Kürt örgütlerini bir araya getirerek, sorunların çözümü ve ortak bir paydada buluşmalarını sağlamak adına rol üstlenmesini istiyor.

A+A-

Demokratik Suriye Güçleri’nin (HSD) siyasi temsilcisi Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ile Şam rejimi arasındaki görüşmelerin Rusya’nın arabuluculuğunda gerçekleştiği belirtildi.

ABD’nin Suriye’den güçlerini çekeceği açıklamasıyla gözler Kürtlere çevrildi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Rojava’daki yönetimden, Şam’la temas kurulduğu açıklaması geldi. HSD, bütün yumurtaları ABD’nin sepetine koyma niyetinde olmadıklarını açıkça belirtiyor.

K24’e konuşan MSD Sözcüsü Emced Osman, “Ruslarla görüşmeler yapıldı. Rusya Suriye rejimine baskı yapıp bir çözüme ulaşmamızı sağlayabilir. Doğru, bütün taraflar Suriye’de Kürtlerin korunması gerektiğine vurgu yapıyor ancak Türkiye’nin tehditlerini ciddiye alıyoruz” dedi.

“Bize göre, sorunlar önce Rojava’da çözülmeli” diyen Osman, “KNK bir öneride bulundu ve Sayın Mesud Barzani rol üstlenebilir. Sorunların çözülebilmesi için Kürt güçlerinini, Rojava güçlerini teşvik etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) de Rojava’da Kürtlerin korunması gerektiği konusunda hemfikir. Ancak Esad rejimiyle görüşmelere sıcak bakılmıyor.

K24’e konuşan ENKS Dış İlişkiler Komitesi Üyesi İbrahim Biro, “Suriye rejimi şimdiye kadar Kürtlere karşı tavrını değiştirmiş değil. Bu yüzden rejimin Suriye’de Kürt halkına haklarını tanıması olanaksızdır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.