Rojava heyeti: Lavrov’un Ankara’ya baskı yapmasını istedik

Rojava heyeti: Lavrov’un Ankara’ya baskı yapmasını istedik

Rojava heyetine yönelik Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un, Haseki’nin suyun Türkiye destekli silahlı gruplar tarafından kesilmesi meselesini takip edeceğine dair söz verdiği ifade edildi. 

A+A-

 

Başkent Moskova’ya resmi ziyarette bulunan Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yürütme Komitesi Başkanı İlham Ahmed başkanlığındaki Rojava heyeti, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de bir görüşme gerçekleştirmişti. 

Rusya’daki heyette yer alan Süryani Birlik Partisi Başkanı Sanherib Barsoum, Lavrov ile gerçekleştirilen görüşmede Haseki’deki su kesintisi meselesini de gündeme getirdiklerini belirtti. 

Süryani lider Barsoum, Kürdistan basınına yaptığı açıklamada, “Lavrov bize, Türkiye tarafından kesilen Heseki suyu meselesini takip edip sorunu çözmek için çaba harcayacağına dair söz verdi” sözlerine yer verdi. 

Heyet üyesi açıklamasının devamında, Ekim 2019’da Türkiye ile Rusya arasında imzalanan Soçi Mütabakatı’na sadık kalması ve Aluk su tesisindeki kesintiyi önlemesi konusunda Ankara’ya baskı kurulmasını istediklerini, Lavrov’un de bu konuyu Türk muhatapları ile görüşeceğini belirttiğini vurguladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.