Reisi’den İsrail’e tehdit: Ordumuz sizi kalbinizden vuracak

Reisi’den İsrail’e tehdit: Ordumuz sizi kalbinizden vuracak

.

A+A-

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran ordusunun en ufak bir tehditte İsrail’in ‘kalbini hedef alacağını’ söyledi.

Reisi bu sabah Tahran’da düzenlenen askeri törende yaptığı konuşmada, “Siyonist rejim şunu bilmeli. Ülkemize yönelik en ufak bir harekette bulunursanız silahlı kuvvetlerimiz sizi kalbinizden vuracak” dedi.

İsrail, İran ve büyük güçlerin 2015 tarihli nükleer anlaşmasını canlandırmaya çalıştığı bir dönemde Tahran’ın ‘nükleer devlet’ olmasını kabul etmeyeceğini defalarca vurguladı.

Tahran ile Washington arasında nükleer anlaşmaya ilişkin yaklaşık bir yıldır süren dolaylı görüşmeler geçen ay askıya alındı.

İsrail herhangi bir anlaşmaya bağlı olmayacağını ve gerekmesi halinde İran’ın nükleer tesislerine karşı tek taraflı harekete geçebileceğini belirtti.

İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi ise, dün yaptığı açıklamada ordunun herhangi bir tehdide güçlü bir şekilde yanıt vereceğini söyledi.

Musevi, “Ordu gerçek savaşlar verdi ve herhangi bir tehdide yetenekle yanıt vermelerini sağlayan deneyimler kazandı. İran ordusu yeni savaşlara uygun stratejiler ve savaş yöntemleri geliştirebildi. Düşman, İran’a karşı herhangi bir eylemin ağır bedelleri olacağını anlamalı” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.