QSD: “TSK’nin saldırıları nedeniyle Deyrizor operasyonunu durdurduk, ABD tutumunu netleştirsin”

QSD: “TSK’nin saldırıları nedeniyle Deyrizor operasyonunu durdurduk, ABD tutumunu netleştirsin”

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), TSK’nin Kobanê ve Girê Sipî'ye yönelik saldırıları nedeniyle Deyrizor’da IŞİD’e karşı sürdürülen operasyonu durduklarını açıkladı. Açıklamada, ABD’nin saldırılar karşısındaki tutumunu netleştirmesi istendi.

A+A-

TSK’nin Kobanê ve Tel Abyad’a yönelik artan saldırıları sonrası YPG-QSD’den açıklama geldi.

Deyrizor’da IŞİD’e karşı sürdürülen operasyonu durduklarını açıklayan QSD Genel Komutanlığı, TSK’ye karşılık vereceklerini belirterek ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonunun da saldırılar karşısında tutumunu netleştirmesini istedi.

Rojava’dan yayın yapan Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) haberine göre, açıklayan QSD Genel Komutanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

Türk devleti, Erdoğan’ın İstanbul’da Rusya, Fransa, Almanya ve Türkiye’nin katılımıyla gerçekleştirilen zirve sonrası yaptığı açıklamaların ardından Kuzey Suriye’ye yönelik tehdit ve saldırılarını yoğunlaştırdı. Türk devleti sınır hattındaki güvenli köylere yönelik 6 saldırı gerçekleştirmiş ve sonucunda bir Özsavunma Güçleri savaşçısı şehit düşerken, bir savaşçı da yaralanmıştır. Saldırıda ev ve mülklerinin tahrip edildiği siviller, evlerini terk etmek zorunda kalmıştır.

Dün akşam (30 Ekim 2018) Girê Spî’de görevli bir savaşçı şehit düşmüş, bir savaşçı da yaralanmıştır.

Demokratik Suriye Güçleri olarak Türk devletinin bu saldırılarını IŞİD teröristlerine destek olarak tanımlıyoruz. Çünkü Türk devleti ile eşzamanlı olarak IŞİD teröristleri de Hecîn’de yoğun saldırılarda bulunmaktadır. Terörist gruplarının Hecîn’de güçlerimize yönelik saldırıları ile Türk devletinin saldırıları arasında bir koordinenin bulunduğunu görüyoruz. Bu temelde, IŞİD teröristlerine karşı sürdürülen Terörü Sona Erdirme Aşamasını geçici süreliğine durduruyoruz. Bu saldırılar, IŞİD teröristlerine yönelik operasyonlarımızı uzatmaktadır.

Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanlığı olarak, güvenli bölgelere saldıran işgalci Türk devleti de dahil tüm dış saldırılara karşılık vermeye hazırız. Uluslararası devletlere Türk devletinin Kuzey Suriye’nin güvenli alanlarına yönelimlerini kınaması çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca Uluslararası Koalisyona da IŞİD teröristlerine destek veren Türkiye’nin düşmanlığına karşı tavırlarını netleştirmesi çağrısında bulunuyoruz. Çünkü Türk devletinin saldırıları, teröre karşı müttefiklerimiz olan Uluslararası Koalisyonun stratejilerine karşıdır.

Ne olmuştu?

TSK, 28 Ekim’de Kobanê’ye, dün de (30 Ekim) Tel Abyad’a (Gire Spî) bombardıman gerçekleştirmiş, Kürt güçlerinin karşılık vermesiyle Tel Abyad’da kısa süreli çatışma yaşanmıştı.

Saldırılarına devam eden TSK’nin bugün (31 Ekim) sabah saatlerinde Tel Abyad ve Kobanê’ye gerçekleştirdiği bombardıman sonrası YPG-QSD Kobanê’de karşılık vermiş ve TSK’ye ait bir askeri aracı güdümlü tanksavar füzesiyle vurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.