Putin: Erdoğan'ı anlıyorum ama ben de endişeliyim

Putin: Erdoğan'ı anlıyorum ama ben de endişeliyim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yarınki Rusya ziyareti öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den İdlib açıklaması geldi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yarınki Rusya ziyareti öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den İdlib açıklaması geldi. Kremlin sözcüsü, 'Putin'in Erdoğan'ın İdlib'e dair endişelerini anladığını' ama kendisinin de 'militanların artan saldırılarından endişeli olduğunu' duyurdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yarınki Rusya ziyareti öncesinde, Suriye hükümetinin İdlib’de Heyet Tahrir el Şam (HTŞ – eski El Nusra) örgütüne karşı yoğunlaştırdığı operasyonlar konusunda Moskova’dan peş peşe açıklamalar geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ‘Türkiye ile anlaşmaları ihlal etmediklerini’ söylerken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ‘Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın endişelerini anladığını ama kendisinin de İdlib’de militanların artan saldırılarından endişe duyduğunu’ açıkladı.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin ve Erdoğan’ın yarın İdlib’deki durumu görüşecekleri hatırlatıldı. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, “Putin, Türk meslektaşlarımızın endişelerini anladığını tekrar tekrar dile getirdi. Fakat aynı zamanda kendisi de, İdlib’de bastırılmadan veya yok edilmeden bırakılamayacak olan terörist unsurların faaliyetlerinden endişe duymaya devam ediyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.