Protestocular Kerbela'daki İran konsolosluğunu yaktı

Protestocular Kerbela'daki İran konsolosluğunu yaktı

Irak'ta protestocular Kerbela kentinde bulunan İran konsolosluğunu ateşe vermeye çalışarak, Irak bayrağını açtı İran’ın, Irak üzerindeki nüfuzuna tepki gösterdiler.

A+A-

Haber Merkezi- Iraklı gösterilerin, ülkelerindeki İran nüfuzuna tepki göstererek, Kerbela'da İran konsolosluğuna yönelik eylemi ülkelerindeki İran nüfuzuna tepki göstererek İran konsolosluğunu boşaltmalarını istedi.

Göstericilerin, binanın içine girmediğini ancak İranlı diplomatların Kerbela'yı terk etmelerini isteyen sloganlar attıklarını ve binayı taşladıklarını ifade etti.

Iraklılar, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliğini protesto etmek amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenliyor. 1 Ekim'de harekete geçen eylemciler, Erbain törenleri nedeniyle ara verdikleri gösterilere 25 Ekim'de tekrar başladı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerine yayılan eylemlerde, ekim ayının başından bu yana 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, 8 bine yakın kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler ise Irak'ta protestoların başlamasından bu yana 229 göstericinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

29 Eki’de Irak'ın güvenlik güçleriyle bağlantılı oldukları, maskeli kişiler Şiiler için kutsal sayılan Kerbela'da göstericilere ateş açtı. Olaylarda en az 18 gösterici hayatını kaybetti, çok sayıda gösterici de yaralandı. Bağdat'ta göstericiler İran bayrağını yaktı. Birkaç gün öncesinde de Kerbela'da İran Konsolosluğu önünde toplanan göstericiler “İran dışarı” sloganları atmıştı.

 Kaynak: Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.