Pompeo 5 ülkeye ziyaretini iptal etti

Pompeo 5 ülkeye ziyaretini iptal etti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırılar nedeniyle Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Özbekistan ve Kıbrıs’a yapacağı ziyaretleri iptal etti.

A+A-

Haber Merkezi- Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak’ta devam eden durumu izlemek ve Ortadoğu’daki ABD’lilerin güvenliğini sağlamak amacıyla Pompeo’nun Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Özbekistan ve Kıbrıs’a yapacağı ziyaretin iptal edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, 3-7 Ocak tarihlerinde planlan ve iptal edilen ziyaretlerin en kısa süre içerisinde gerçekleştirileceği vurgulandı.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği’ne yapılan saldırı konusunda İsrail, Irak ve Katar liderleriyle görüşerek, İran'a karşı "yakın iş birliği" mesajı verdiğini belirtti.

ABD'nin, Irak'ta İran destekli Haşdi Şabi'ye bağlı Hizbullah Tugayları üssüne düzenlediği ve 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı protesto etmek isteyen yüzlerce Haşdi Şabi destekçisi, iki gün önce Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği’ne saldırmıştı.

Burada ABD karşıtı slogan atan gruptakiler binanın duvarını ateşe vermiş, ardından kapısını kırarak içeri girmişti.

ABD yönetimi büyükelçiliğe yapılan saldırılarda İran’ı sorumlu tutuyor.

K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.