Pedersen: Ateşkese saygı duyun

Pedersen: Ateşkese saygı duyun

Suriye Anayasa Komitesi toplantılarına 25 Kasım’a kadar ara verilirken, Türkiye’ye Rojava’da ateşkese saygı duyma çağrısı yapıldı.

A+A-

Haber Merkezi- Birlemiş Milletler (BM) çatısı altında 30 Ekim’de BM Cenevre Ofisi’nde başlayan 150 kişilik Suriye Anayasa Komitesi toplantıları, bir haftalık 45 kişilik anayasa kurulunun toplantılarının ardından bugün sona erdi.

Toplantıya Rojava’dan PYD ve DSG’den temsilci katılmadı.

Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, toplantıların başarılı geçtiğini söyledi.

Pedersen, toplantılara 25 Kasım’da devam edileceğini belirterek, her iki tarafın da 25 Kasım’da Cenevre’de bir araya gelmeyi kabul ettiğini dile getirdi.

Geir Pedersen, bugüne kadar yapılan toplantıların her şeyden önce taraflar arasında bir güven ortamının gelişmesine ön ayak olduğunu dile getirdi.

Bir gazetecinin, “Bu toplantılar gerçekleştirilirken, Türkiye şiddet içeren saldırılarına devam ediyor. Köyler ve şehirlere yerle bir ediliyor, bu toplantılarda bu saldırıları kınadınız mı? Komitede yer alan Kürtlerin oranı ne?” sorusuna üzerine Pedersen, şu yanıtı verdi:

“Komite içerisinde Kürtlerin sesini açıkça duyabiliyoruz ve daha önce dediğim gibi bende, genel sekreterde Suriye’de yaşanan insanı duruma ilişkin açıklama yaptık. Daha önce de yaptığım gibi bir kez yine acil ateşkes çağrısı yapıyor ve yapılan ateşkese saygı duyulması çağrısı yapıyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.