PDK Grup Sözcüsü: Kürtler Irak şovenistlerine karşı birlik olmalı

PDK Grup Sözcüsü: Kürtler Irak şovenistlerine karşı birlik olmalı

.

A+A-

PDK Grup Sözcüsü Pêşewa Hewramî,Kürtlerin tüm çelişkileri bir yana bırakarak ortak tavır alması gerektiğini dile getirdi.

Kürdistan Parlamentosu PDK Grup Sözcüsü Pêşewa Hewramî, Irak Parlamentosu’nda alınan kararın Enfal ve kimyasal saldır döneminde Kürdistan halkının açlığa mahkum eden siyasetin devamı olarak tanımlayarak, Kürdistan Parlamentosu’nda bu konuda alınması gereken tedbirler konusunda müzakerelerin sürdüğünü söyledi.   

Irak Parlamentosu’nda Kürt parlamenterlerin boykotuna rağmen alınan kararı BasNews’e değerlendiren Kürdistan Parlamentosu PDK Grup Sözcüsü Pêşewa Hewramî, “Irak Parlamentosu’nda alınan karar Kürdistan Bölgesi karşıtı bir karardı. Bu kararla Irak’ın hiçbir zaman Kürt devleti olmadığı yeniden ispatlanmış oldu. Kürtler hiçbir zaman Kürtlere Enfal, kimyasal saldırı düzenleyen ve açlığa mahkum eden şovenistlerden kurtulamıyor” şeklinde değerlendirdi.

Erbil ile Bağdat hükümetleri arasında varılan anlaşma gereği Kürdistan Bölgesi’ne 320 milyar dinarın kesilmesine ilişkin Kürdistan Parlamentosu PDK Grup Sözcüsü Pêşewa Hewramî şunları diler getirdi: “Kürdistan bütçesinin kesilmesi kararı bize Enfal ve kimyasal bombardımanı hatırlatıyor, Irak’ın çok planlı ve sistematik bir şekilde Kürtleri açlığa mahkum ettiği anlaşılıyor. Kürtlere karşı, silahlı saldırı, açlıkla terbiye etmeden tutalım her türlü politikayı uygulamaktan çekinmiyorlar.”  

“Şii ve Sünni Araplar Kürtlerin hakkı söz konusu olduğunda tüm çelişkilerini ve tarihi düşmanlıkları bir yana unutarak, birlikte hareket ediyorlar” diyen PDK Grup Sözcüsü Pêşewa Hewramî, “Kürtlerin de tüm çelişkilerini bir yana bırakarak ortak tavır alma zamanıdır. Irak ile ilişkilerimiz giderek kötüleşecek” uyarısında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.