PAK Sözcüsü Turan: PKK, savaşını Kürdistan Bölgesi topraklarına taşıyor

PAK Sözcüsü Turan: PKK, savaşını Kürdistan Bölgesi topraklarına taşıyor

.

A+A-

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Hanifi Turan, “PKK ne yazık ki savaşını yavaş yavaş Güney Kürdistan topraklarına taşıdı ve Türk devletinin Güney Kürdistan’a geçmesinin önünü açtı” dedi.

K24 yayınına katılan PAK Sözcüsü ve MYK Üyesi Hanifi Turan, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki saldırılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Turan, “Güney Kürdistan şehitlerin ve kahraman Peşmergelerin kanıyla kuruldu. Güney Kürdistan dört parça Kürdistan için büyük bir kazanım oldu. Güney Kürdistan’da ilan edilen federal devletin Kuzey Kürdistan için de çok önemli bir etkisi var” diyerek, şunları söyledi:

“Ne yazık ki PKK, savaşını yavaş yavaş Kürdistan Bölgesi topraklarına taşıyor. Aynı zamanda Türk devletinin Güney Kürdistan’a geçmesinin de önünü açtı. PKK gerillaları güney topraklarına geçerken Türk askerleri de onların peşinden güney topraklarına geçiyor. Bu da yetmiyor, PKK Peşmergelere saldırıyor. Şunu biliyoruz ki Peşmergeler, Güney Kürdistan’ın egemenliğini temsil ediyor.”

Kürdistan Bölgesi’nin egemenliği, başkanlığı ve hükümeti olduğunu, PKK’nin bu egemenliğe saygı duyması gerektiğini belirten Turan, Roj Peşmergeleriyle ilgili de şunları dile getirdi:

“PYD yönetimi, ‘Eğer Roj Peşmergeleri topraklarımıza geçerse onları öldürürüz’ diyor. Bu yüzden Roj Peşmergeleri Rojava’ya geçmedi. Peşmergelerin tarihinde hiçbir zaman korku yoktur. Yani korku nedeniyle değil, savaş çıkmasın diye Rojava’ya geçmedi. Aynı zamanda büyük ve yabancı devletler ‘Peşmegerler Kobani’ye geçsin’ dediğinde, dönemin Kürdistan Bölgesi Hükümeti bu duruma olumlu yaklaştı. Ancak PKK Şengal’e gitti ve Şengal’i kurtardığını söyledi. Sayın Başkan Mesud Barzani ve Kürdistan Peşmergeleri Şengal’e gitti, onlara teşekkür etti ve artık çekilebileceklerini söyledi. Ama çekilmediler. Ne zamana kadar? Irak devleti onlara çıkın diyene kadar.” 

https://www.facebook.com/watch/live/?v=770682766866456&ref=watch_permalink

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.