PAK: Ramin Hüseyin Penahi'nin İdamı Durdurulsun!

PAK: Ramin Hüseyin Penahi'nin İdamı Durdurulsun!

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Doğu Kürdirstanlı aktivist Ramin Hüseyin Penahi için alınan idam kararına dair bir mesaj yayımlayarak, tüm uluslararası çevrelere ve dünya Kürtlerine idmın durdurulması için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

A+A-

PAK Basın ve İletişim Bürosu tarafından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Ramin Hüseyin Penahi’nin İdamı Durdurulsun  

En temel insan hakkı olan ‘yaşama hakkı’nı umursamayan İran Rejimi, hergün  onlarca insanı idam ediyor. İdam edilenlerin çoğunluğunu da Kürtler oluşturuyor.

Son olarak İranlı Kürt aktivist, siyasetçi Ramin Hüseyin Penahi, İran Rejimi tarafından idama mahkum edildi.Ramin Hüseyin Penahi’nin 4 Eylül 2018 günü idam edileceği bilgileri gelmektedir.

Penahi’ye iki aylık gözaltı ve tecrit döneminde İstihbarat Bakanlığı ve Devrim Muhafızları yetkilileri tarafından işkence yapıldığı gelen haberler arasında. Bizzat Penahi’nin verdiği bilgilere göre, Kablolarla dövülmek, kaba dayak, ve başını duvarlara vurmak da dahil olmak üzere kendisinin defalarca işkenceye tabi tutulmuştur.

Ne yazık ki İran İslam Cumhuriyeti  dünyanın sessiz kalışından da cesaret alarak bu çağdışı ve intikamcı idamları gerçekleştiriyor.

Artık harekete geçmenin zamanı! Bu idamları durdurmak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır!

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, uluslararası İnsan Hakları Örgütleri, dünya kamuoyu bir an önce harekete geçmeli, Ramin Hüseyin Penahi’nin idamının durdurulması ve idamın kaldırılması için İran İslam Cumhuriyeti ciddi şekilde baskı altına alınmalıdır.

İran İslam Cumhuriyeti’nin bu insanlık dışı uygulamalarını şiddetle kınarken, bütün insanlığı, Dünyanın neresinde olursa olsun her Kürdistanlıyı posta, telefon, e-mail, sosyal medya ve fiilen gösteriler yoluyla Ramin Hüseyin Penahi’nin idamının durdurulması için İran Devletinin Büyükelçilik, konsolosluk ve temsilcilikleri ile BM ve Avrupa Birliği nezdinde girişimde bulunmaya çağırıyoruz.

02.09.2018

PAK Basın ve İletişim Bürosu"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.