PAK: Mahmut Alınak Kürtçe ve Türkçe’nin eşit olması gerektiğini savunduğu için  ömür boyu hapis talebiyle yargılanıyor

PAK: Mahmut Alınak Kürtçe ve Türkçe’nin eşit olması gerektiğini savunduğu için ömür boyu hapis talebiyle yargılanıyor

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) Kürt siyasetçi Mahmut Alınak’a verilen ömür boyu hapis cezası nedeniyle bir açıklama yayınladı.

A+A-

 

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) Kürt siyasetçi Mahmut Alınak’a verilen ömür boyu hapis cezası nedeniyle bir açıklama yayınladı.

PAK’ın açıklaması şu şekilde:

Kürt siyasetçi Mahmut Alınak, değişik dönemlerde dile getirmiş olduğu düşüncelerden ve kimi aktivitelerden dolayı, bugün(13 Mayıs 2020) ömür boyu hapis talebiyle yargılanıyor.

Mahmut Alınak, yazdığı yazılar, yaptığı açıklamalar gerekçe gösterilerek, "Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflatmak" iddiasıyla tutuklanmış ve hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştır.

Mahmut Alınak, Birleşmiş Milletlere sunulmak üzere Kürtçenin ve diğer mazlum dillerin Türkçeyle eşit hale getirilmesini talep eden dilekçe gönderdiği için ‘terör örgütü üyeliği’ ile suçlanmaktadır.

Mahmut Alınak, Diyarbakır’da çöplerden kâğıt, plastik vb. toplayan insanlarla beraber çöp toplamak istemesi ve bu insanlar konusunda duyarlılık oluşturma çabasından dolayı ‘terör örgütü üyeliği’ ile suçlanmaktadır.

Yine Mahmut Alınak bir makalesinde “Kürdistan” sözcüğünü kullandığı için ‘terör örgütü üyeliği’ ile suçlanmaktadır.

Mahmut Alınak, belediyelere yapılan kayyum atamalarına ilişkin ‘uygulama faşizan bir devlet politikasıdır’ dediği için, ‘Devlet ve Kurumlarını Aşağılama ve Cumhurbaşkanına Hakaret’ ile suçlanmaktadır.

Evet, Mahmut Alınak, düşüncelerini dile getirdiği ve  barışçıl, siyasal yollarla siyaset yaptığı için , ‘terör örgütü üyeliği’ suçlanmasıyla  ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılanmaktadır.

Mahmut Alınak hakkında açılan bu dava düşünce ve ifade özgürlüğünün, barışçıl siyaset yapma hakkının çiğnenmesidir. Bu dava, Türkiye Devleti’nin imzalamış olduğu uluslar anlaşmalara, insan haklarına aykırıdır.

Mahmut Alınak tarafından dile getirilen ‘’Kürtçe ve diğer dillerin Türkçe ile eşit olması’’ gibi en insani bir talebi bile müebbet hapis için bir sebep olarak gören bu iddianame, aslında bir insanlık suçu işlemektedir.

Mahmut Alınak hakkında açılan dava düşmeli ve Mahmut Alınak derhal serbest bırakılmalıdır.

Bu münasebetle bir kez daha, yazılarından, düşüncelerini ifade ettiklerinden ve siyasi faaliyetlerinden dolayı tutuklanan, hapis  cezalarına çarptırılan tüm  tutuklu ve hükümlüler serbest bırakılsın bu içerikteki tüm davalar düşürülsün diyoruz. 

13.05.2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.