PAK: Kürdistan Halkının Ortak Kazanımı Olan Federe Devlet Korunmalı, Savunulmalı, Sorunlar Diyalog Yoluyla Çözülmelidir

PAK: Kürdistan Halkının Ortak Kazanımı Olan Federe Devlet Korunmalı, Savunulmalı, Sorunlar Diyalog Yoluyla Çözülmelidir

.

A+A-

 

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK)  Pêşmerge Güçleri'ne yönelik bombalı saldırı ardından yaptığı açıklamada, tüm kesimlerin Başkan Sayın Mesud Barzani’nin 02.10.2020 günü yapmış oluğu çağrıya uymasını istedi.

 PAK basın ve İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamada şu idadelere yer verildi:

"Güney Kürdistan’dan bugün Amediye çevresinde PKK’nin pêşmerge güçlerine saldırısı sonucu bir çatışmanın yaşandığı, bir pêşmergenin şehit düştüğü, bazı pêşmergelerin de yaralandığı haberleri alınıyor.

Bu çatışmanın büyümemesi, daha derin ve büyük tehliklere yol açamaması en büyük talep, temenni ve dileğimizdir.

Başkan Sayın Mesud Barzani ‘’Kürtler arası savaş haramdır, bir daha buna yol vermeyeceğiz’’ derken, Kürtler arası savaşların yol açtığı acıların, tecrübe, bilgi ve uzak görüşlülüğün milli, yurtsever duygu , düşünce ve inançla yoğrulmasının ürünü olan bir kararı dile getiriyordu.

Başkan Sayın Mesud Barzani’nin 02.10.2020 günü yapmış oluğu çağrının da yine aynı hassasiyet ve bilinçle Kürtler arası yeni çatışmalara yol açılmaması amacını taşıdığı açıktır.

Kürtler arası çatışma , Güney ve Kuzey Kürtleri arasında bir soğukluğa, uzaklaşmaya;Güney Kürdistan’daki federe devlet kazanımlarının büyük zarar görmesine; Rojava Kürdistanı’nda ENKS ve PYNK arasında süren olumlu ittifak çalışmalarının zarar görmesine, Doğu Kürdistan’daki özgürlük mücadelemizin zarar görmesine yol açacaktır.

Halkımızın tarihsel tecrübeleri de , son yıllarda yaşadıklarımız da, haklılık ve haksızlık bir yana, sebebi ne olursa olsun, Kürtler arası çatışmaların Kürt halkına hiçbir yarar getirmediğini tartışmasız bir şekilde ispatlamıştır.Zarar gören hep Kürt milleti olmuştur.Ve bu tür çatışmalardan kazançlı çıkanlar da hep Kürt halkının düşmanları olmuştur.

Bu duygu, anlayış ve inançla, PKK Yönetimini, Başkan Sayın Mesud Barzani’nin çağrısına kulak vermeye, desteklemeye; Güney Kürdistan Federe Devleti Yönetimi ile diyalog yoluyla sorunların çözümü için gerekli adımları atmaya; Kürdistan Bölgesi Parlamentosu, Hükümeti ve Başkanlığının varlığına, iradesine, meşru yönetim ve kararlarına saygılı davranmaya çağırıyoruz.

Kürdistan’ın dört parçasındaki ve dünyadaki tüm Kürt ve Kürdistanlı parti, örgüt, kurum ve şahsiyetleri de Kürtler arası bir çatışmanın olmaması, sorunların daha da derinleşmemesi, yeni yaraların açılmaması ve diyalog yoluyla sorunlara çözüm aranması için, hep birlikte tutum almaya çağırıyoruz."

04.11.2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.