PAK: Güney Kürdistan’a yönelik saldırı ve operasyonlara son verilmelidir

PAK: Güney Kürdistan’a yönelik saldırı ve operasyonlara son verilmelidir

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) yayınladığı bir açıklama ile Güney Kürdistan’a yönelik saldırı ve operasyonlara son verilmesini istedi.

A+A-

PAK Basın ve İletişim Bürosu‘ndan yapılan açıklama şu şekilde:

 

Türkiye Devleti 14.06.2020 gecesi, PKK kamplarını gerekçe göstererek, çok sayıda uçakla  "Pençe-Kartal Operasyonu" adıyla  Güney Kürdistan’a yeni bir askeri operasyon  başlattı.

 

Çok sayıda sivil yerleşim alanı da bu saldırılarda hedef oldu,  zarar gördü.

 

Türkiye Devleti sürdürmüş olduğu Kürt karşıtı siyasetle, yasaklamalar ve askeri saldırılarla sorunların çözülmediğini, çözülemeyeceği görmek istemiyor.

 

Saldırı, çatışma ve savaş, sorunları  daha da ağırlaştırmakta, çözümsüzlüğü daha da derinleştirmektedir.

 

PKK de silahlı eylemlerine son vermelidir. Şiddet ve silahlı eylemler, Kuzey Kürdistan'daki kazanımlara ve sivil, siyasi, demokratik çözüm yolu ve araçlarına zarar vermektedir.

 

PKK'nin silahlı eylem ve faaliyetleri aynı zamanda Güney Kürdistan'daki milli kazanımlara da zarar vermekte, onları hedef haline getirmektedir. PKK Güney Kürdistan Parlamentosu ve Hükümeti'nin varlığına, iradesine ve dünyaca kabul görmüş  federe statüsüne saygı göstermelidir. 

 

Güney Kürdistan başta olmak üzere Kuzey ve Rojava Kürdistanı'na yönelik saldırı ve operasyonlara son verilmeli, Kuzey Kürdistan'daki tüm Kürt siyasi parti ve kesimler  Türkiye Devleti'nce muhatap kabul edilerek, diyalog ve görüşmeler başlatılmalıdır.

 

Kuzey Kürdistan'da doğru ve makul çözüm sorunun  siyasi yönü esas alınarak, demokratik yollarla geliştirilecek  diyalog ve görüşmelerle mümkündür. 

 

Türkiye Devleti  de Güney Kürdistan Parlamentosu ve Hükümeti'nin varlığına, iradesine ve dünyaca kabul görmüş  federe statüsüne saygı göstermeli ve derhal bu operasyonlara son vermelidir.

 

BM, Irak ve Kürdistan'daki Uluslararası Koalisyon Güçleri ile Bağdat ve Kürdistan Hükümetleri bu saldırılara karşı seslerini yükseltmeli, karşı çıkmalıdırlar.

15.06.2020

 

 

PAK Basın ve İletişim Bürosu 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.