PAK Genel Başkanı Kurdistan TV Canlı Yayınına Katıldı

PAK Genel Başkanı Kurdistan TV Canlı Yayınına Katıldı

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik 14.10.2019 akşamı Hewler Studyosu'ndan Kurdistan TV'nin DÎVÇÛN programında canlı yayına katıldı.

A+A-

 

Haber Merkezi- PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik 14.10.2019 akşamı Hewler Studyosu'ndan Kurdistan TV'nin DÎVÇÛN programında canlı yayına katıldı.

Mustafa Özçelik Türkiye’nin Rojava Kurdistanı’na yönelik askeri harekatına tepki gösterip saldırıların durdurulması için tüm dünya kamuoyuna çağrı yaptı. Suriye rejimi ve HSD arasındaki anlaşmaya dikkat çeken Özçelik, Suriye rejiminin HSD ile yaptığı anlaşmanın Türkiye’nin saldırılarını durduracağını umduğunu belirtti.

Türkiye’nin neden Rojava Kurdistanına müdahalesini Kuzey Irak örneği üzerinden veren Özçelik, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar aynı ‘hata’yı yapmak istemediğini, Rojava’da Bölgesel Kürt Yönetimi benzeri bir Kürt devletine izin vermeyeceğini ima ettiğini belirtti.

Rojava Kurdistanı’ndaki siyasi partilerin birlik olmamasına değinen Özçelik şöyle dedi: “Saldırıların altıncı günündeyiz ve hala Rojava partilerinden ortak bir yol haritası belirlenmiş değil. Çoğu zaman YPG ve TEV-DEMe çağrı yapmamıza rağmen Hewler ve Duhok mutabakatlarının hayata geçirilmesini istememize rağmen bunu gerçekleştirecek bir adım atılmadı. Rojava’nın geleceği bu mutabakatlarda saklıdır. Rojava partilerinin bir araya gelip ortak askeri, siyasi ve ekonomi bir yönetimin kurulması gerekir.”

Saldırıların durdurulması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunan Özçelik Kürtlerin saldırıların üstesinden ancak birlik olarak gelineceğini ifade etti.

Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.