PAK Diyarbakır’da Basın Toplantısı Gerçekleştirdi

PAK Diyarbakır’da Basın Toplantısı Gerçekleştirdi

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PAK Diyarbakır İl Teşkilatı’nda 24.02.2018 Günü bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Çok sayıda televizyon, siyasi parti temsilcisi, aydın, siyasetçi ve PAK üye ve dostları basın toplantısına katıldılar.

A+A-

Mustafa Özçelik basın toplantısında PAK Parti Meclisi üyesi Mehmet Ermiş’in İzmir’de tutuklanması ve PAK yönetici ve üyelerine yönelik, gözaltı ve hapis cezaları ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu.

capemeni1.jpg

Mustafa Özçelik basın toplantısında Türkiye Devleti’nin 95 yıllık tarihinden dersler çıkaramadığına dikkat çekerek, şöyle dedi: ‘Kürtler 95 yıldır sayısız soykırım, katliam, ölüm, yıkım, hapis ve göç ettirme politika ve uygulamalarına maruz kaldı. Ama bu uygulama ve siyaset ile ne Kürt milleti ortadan kaldırılabildi; ne de Kürtlerin özgürlük talebi bastırılabildi’.

capemeni2.jpg

Mustafa Özçelik, Mehmet Ermiş ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması çağrısında bulunarak, konuşmasına şu sözlerle sonlardı: ‘Bu baskı ve sindirme siyaseti çözümsüzlüğü derinleştirmekten öte bir rol oynayamayacak, hiçbir sorunu çözemeyecektir. Çözüm tüm Kürt partileriyle siyasal, barışçı, demokratik yol ve yöntemlerle siyasal çözümü esas alan görüşmelerin başlatılmasındadır’.

 

PAK Basın Açıklaması:

Gözaltı, tutuklama ve hapis cezaları çözümsüzlüğü derinleştirir

Türkiye Devleti’nin baskı ve sindirme operasyonları devam ediyor.

Her gün bir yenisine tanık olduğumuz gözaltılar, ‘terör örgütü propagandası yapmak” kisvesi altında, Kürt halkının temel taleplerini dile getiren ya da düşünce özgürlüğü kapsamında fikir beyan eden bütün insanları hedefliyor.

Sosyal medyadaki paylaşımlar ve kimi konferanslardaki konuşmalar gerekçe gösterilerek, özellikle OHAL ve Afrin saldırısı sonrası, aydın, sanatçı, gazeteci, yazar ve siyasetçilere karşı kapsamlı bir gözaltı, tutuklama ve hapis cezaları furyası sürdürülmektedir.

Bu gözaltı, tutuklama ve hapis cezaları furyasından partimizin yönetici ve üyeleri de payını almaktadır.

PAK üyesi Yüksel Ektiren Arslan sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek 2017 yılı sonlarında Diyarbakır’da 15 ay hapis cezasına çarptırıldı, cezası şartlı ertelendi.

PAK kurucu üyesi Ali Buran sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek 2017 yılı sonlarında Mersin’de gözaltına alındı, hakkında dava açıldı, daha sonra beraat etti.

2018 Yılı başlarında PAK Parti Meclisi üyesi Kutbettin Yıldız sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek Diyarbakır’da 18 ay hapis cezasına çarptırıldı, cezası şartlı ertelendi.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ile MYK üyemiz Hanifi Turan hakkında da PAK Van İl Başkanlığı’nda düzenlenen bir konferansta yaptıkları konuşma nedeniyle soruşturma

başlatıldı ve 31.01.2018 günü İstanbul ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüklerinde ifadeleri alındı. Soruşturma devam etmektedir.

PAK kurucu üyesi Reşit Sönmez sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek 2017 yılı sonları ile 2018 yılı başlarında Hakkari’de 2 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldı, hakkında açılan dava sürmektedir.

PAK kurucu üyesi Zafer Kızıl , 21.02.2018 günü Van’da gözaltına alındı ve ifadesi alındıktan sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi, ardından ‘adli kontrol şartı’yla serbest bırakıldı , dava sürmektedir.

PAK Parti Meclisi üyesi Mehmet Ermiş, 14.02.2018 günü sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek, İzmir’de polisler tarafından gözaltına alındı. Dokuz günlük gözaltı sürecinden sonra 22.02.2018 günü İzmir’de çıkarıldığı mahkeme tarafından Mehmet Ermiş hakkında tutuklama kararı verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.