Orhan Miroğlu: “Kayyumlar dönemi AK Parti’nin belediyeleri kazanmasıyla sona erer, başka yolu yok”

Orhan Miroğlu: “Kayyumlar dönemi AK Parti’nin belediyeleri kazanmasıyla sona erer, başka yolu yok”

.

A+A-

Yerel seçimlere dair konuşan AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu, “Kayyum döneminin kapanması, seçmenin tercihleriyle alakalı. Bu seçimde de AK Parti ve HDP yarışacak Doğu’da. AK Parti yarışacak ve belediyeleri kazanacak. Başka yolu yok” dedi.

AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu, yedi yıldır devam eden kayyım döneminin sona ermesinin herkesin hayrına olacağını” belirterek, ancak bunun yolunun bölgede belediyeleri AKP’nin kazanması olacağını söyledi.

Miroğlu, HEDEP’in kazanacağı belediyelere yeniden kayyım atanacağının sinyalini verdi.

Serbestiyet'ten Gökhan Korkmaz'a konuşan Miroğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da seçimlerin AKP ile HEDEP arasında geçeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Yedi yıldır devam eden kayyum döneminin sona ermesi herkesin hayrına, sivil siyaset ve demokrasi yararına olur. Ama bunun da yolu HDP’yle filan yapılacak anlaşmalarla olmaz ki zaten yok böyle bir anlaşma. Kayyum döneminin kapanması, seçmenin tercihleriyle alakalı. Bu seçimde de AK Parti ve HDP yarışacak Doğu’da. AK Parti yarışacak ve belediyeleri kazanacak. Başka yolu yok. HDP’nin kazanması demek, yeniden birtakım yasa dışı komitelerin devreye girmesi demek olacak; bu siyasi konjonktürde, belediyelerin sözünü ettiğim bu yasa dışı KCK komitelerinin belediyeleri yönetmesine devlet izin vermeyecek. Ortada HDP’li belediyelerin KCK komitelerince yönetilmesine HDP’den ciddi bir itirazın geleceğine dair hiçbir emare yok." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.