Operasyonu eleştiren Kürt partiler: Susmayacağız

Operasyonu eleştiren Kürt partiler: Susmayacağız

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonunu protesto ettikleri için “baskıya maruz kaldıklarını” ifade eden Kürt siyasi parti yöneticileri, “operasyona karşı seslerini yükseltmekten vazgeçmeyeceklerini” belirtiyor.

A+A-

 

Haber Merkezi- Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’nun Rojava’da başlattığı operasyonu eleştirdiği için Diyarbakır’da gözaltına alındıktan sonra hakkında “yurt dışına çıkma yasağı” kararı alınarak serbest bırakılan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, uygulamalara tepki gösterdi.

Rûdaw’a konuşan Çiftyürek, “Ben soruşturmada da bunu söyledim. Asla geri adım atmayacağız. Güney’de ve Rojava’daki saldırılara karşı ben konuşmayacağım da kim konuşacak? Dün Kerkük’te Kürtlerin başına ne getirdilerse bugün Rojava’da da aynı şeyi yapmak istiyorlar. Ben siyasi bir partinin başkanıyım, siyasi bir kimliğim var. Ben konuşmazsam kim konuşacak?” dedi.

Operasyonun başından beri sosyal medyadan operasyonu eleştiren yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı, gözaltına alınanlardan 50’si tutuklandı. Gözaltına alınanlardan biri de Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) MYK üyesi Vahit Aba’ydı.

Parti yöneticilerine yönelik bu tutumu eleştiren PAK MYK üyesi Hanifi Turan, “Biz Kürtlerin vatanının dört parçaya bölündüğünü kendi parti programımızda yazmışız. Başkaldırılarımıza baskı uygulayarak bizi durdurmaya çalışıyorlar ama vallahi bizi durduramayacaklar” diye konuştu.

Öte yandan birçok Kürt kentinde de protesto ve her türlü eylem valilikler tarafından yasaklandı. Bu kapsamda Diyarbakır’da  Emek ve Demokrasi Platformu’nun operasyona karşı yapacağı açıklama polis tarafından engellendi.

Emek ve Demokrasi Platformu üyesi Şerefhan Aydın, “Ülkemizde yaşanan bu savaşa karşı basın açıklaması yapmak istedik ama maalesef izin verilmedi” dedi.

Kaynak: Rûdaw

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.