Olası Türkiye müdahalesine karşı Mısır ve Cezayir'in yardımını istedi

Olası Türkiye müdahalesine karşı Mısır ve Cezayir'in yardımını istedi

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin Libya'ya asker göndermeye başlayacağını açıklamasının ardından, Libya'dan da "Türk müdahalesi olursa Mısır ve Cezayir'in yardımına ihtiyacımız olacak" açıklaması geldi.

A+A-

Haber Merkezi- Moskova'da Türkiye-Rusya tarafından kurulan ateşkes masasını terk eden Halife Hafter, Erdoğan'ı öfkelendirirken, Libya'nın doğusunu kontrol eden Libya Ulusal Ordusu (LUO) Komutanı Halife Hafter'i destekleyen Temsilciler Meclisi Başkanı Akila Salih, olası bir Türkiye müdahalesinde Cezayir ve Mısır dahil diğer Arap ülkelerinin desteğine ihtiyaçları olacağını ifade etti.

Ankara bir süre önce, Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Doğu Akdeniz'de deniz sınırı anlaşması imzalamış, bölge ülkeleri anlaşmaya şiddetli tepki göstermişti.

Sputnik'in haberine göre, Salih, Türkiye heyetinin Moskova'daki tutumunu eleştirdi ve 'zorlaştırıcı' olarak nitelendirdi.

Salih'in açıklamalarının satır başları şöyle:

"Görüşmede, bize Rus hükümetinin üzerinde çok çalıştığı sonuç bildirgesi sunuldu. Ancak imzalamadık, çünkü tüm noktaların dikkatlice incelemesi için zaman gerekiyordu. Belgede birçok koşul belirtilmişti. Ayrıca, Türk tarafının varlığı da durumu bulanıklaştırdı.

Görüşmelerden sonra belgeyi inceleme çalışmasını Mareşal ile henüz görüşemediğimiz için erteledik, hala Mısır’da. Bazı kararların alınabileceği Berlin konferansının da tarihi yaklaşıyor.

Şimdilik askeri yardıma ihtiyacımız yok. Ancak eğer Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tehdit ettiği gibi bir Türk müdahalesi olursa Mısır, Cezayir veya diğer Arap ülkelerinin yardımına ihtiyacımız olacak. İlk tercihimiz elbette Arap ülkeleridir. Eğer Türk müdahalesi olursa, Araplardan kimsenin tereddüt edeceğini sanmıyorum. Libya, Mısır, Cezayir ve diğer Arap ülkeleriyle zengin ve onurlu bir işbirliği geçmişine sahiptir. Arapların bu konuda kesin bir tutum alacaklarını düşünüyoruz."

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz

  

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.