Neçirvan Barzani: Kürdistan'ın istikrarını hedef alan korkakça saldırıyı kınıyoruz

Neçirvan Barzani: Kürdistan'ın istikrarını hedef alan korkakça saldırıyı kınıyoruz

.

A+A-

Başkan Neçirvan Barzani, başkent Erbil’e düzenlenen füze saldırılarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kürdistan’ın güvenliğini ve istikrarını hedef alan, korkakça ve vahşi bir şekilde düzenlenen füze saldırısını şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında saldırıyı şiddetli bir şekilde kınadıklarını belirten Başkan Neçirvan Barzani, uluslararası topluma da çağrıda bulundu.

Başkan Neçirvan Barzani, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'de dün gece geç saatlerde halkımızı, Kürdistan’ın güvenliğini ve istikrarını hedef alan, korkakça ve vahşi bir şekilde düzenlenen füze saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Saldırının herhangi bir can kaybına yol açmamış olması en büyük tesellimizdir, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz. Zorluk, tehdit ve tehlikelere karşı, Kürdistan'ın tüm tarafları ve bileşenlerine uyum, birlik ve yeniden birleşme çağrısı yapıyoruz.

Erbil'i bu şekilde hedef almak, Irak'ın güvenlik, istikrar ve egemenliğinin aleni ihlalidir ve durumu daha da karmaşık hale getirmekten ve tüm Irak'ın bugününe ve geleceğine zarar vermekten başka bir sonuç vermeyecektir.

Irak federal hükümetini ve uluslararası toplumu bu saldırılara karşı ciddi bir şekilde ayağa kalkmaya ve ülkenin egemenliği ve istikrarının, vatandaşlarının güvenlik ve güvenliğinin bir daha ihlal edilmemesi için her türlü çabayı göstermeye çağırıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.