Neçirvan Barzani İtalya Savunma Bakanı ile bir araya geldi   

Neçirvan Barzani İtalya Savunma Bakanı ile bir araya geldi  

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ve beraberindeki heyeti kabul etti.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani,İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini başkanlığındaki askeri ve diplomtlardan oluşan heyeti Erbil'deki makamına kabul etti.

Görüşmede, Irak’ın durumu, yabancı diplomatlara yönelik silahlı grupların tehditleri, Irak’taki koalisyon güçlerinin durumu ve IŞİD teröristlerinin saldırıları değerlendirildi.

Neçirvan Barzani ve Lorenzo Guerini Kürdistan Bölgesi ile Irak’ın bazı bölgelerinde teröre karşı mücadelede uluslararası koalisyon güçlerinin desteğine ihtiyaç olduğu konusuna hemfikir oldukları kaydedildi.

İtalyan bakan, ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ne destek ve yardımlarının süreceğini kaydetti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ise uluslararası koaliyon çerçevesinde İtalya’nın Kürdistan Bölgesi ile Irak’a yaptığı askeri ve insani yardımlardan ötürü İtalya halkı ve hükümetine teşekkür etti.

Neçirvan Barzani, ayrıca İtalya askerlerinin Kürdistan Bölgesi ile Irak’taki görev süresini uzatan İtalya Parlamentosuna da teşekkür etti.

Barzani, Irak’ta son dönemde gelişen olaylardan ve özellikle ülkedeki yabancı diplomatlara yönelik silahlı grupların tehditlerinden duydukları endişeyi dile getirerek, yabancı diplomatların ve uluslararası güçlerinin güvenliklerinin sağlanması gerektiğini çünkü onların Irak’ı korumak amacıyla burda olduklarının altını çizdi. Barzani, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin karşı karşıya olduğu tehditlere karşı Kürdistan Bölgesi’nin her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Koronavirüs salgını, salgına karşı alınacak tedbirler ve bu konuda İtalya’nın yaşadığı tecrübe görüşmenin diğer gündemi oldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.