Neçirvan Barzani: "İsrail ile ilgili iddialar temelsiz bir bahane"

Neçirvan Barzani: "İsrail ile ilgili iddialar temelsiz bir bahane"

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi’nde İsrail’in hiçbir üssünün olmadığını vurgulayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, söz konusu iddiaların temelsiz bir bahane olduğunu ifade etti.

Başkent Erbil’de bulunan Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

"Saldırılar Irak'ın egemenliğini tümütle tehlikeye atıyor"

Kazımi kabinesinden Iraklı bakanların da katıldığı toplantıda, Irak’taki son siyasi ve güvenlik gelişmeleri konuşulurken, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Erbil’e yönelik füze saldırısı ele alındı.

Yapılan görüşmede, saldırının ciddi bir gelişme ve Irak’ın egemenliğinin ihlali olduğu belirtilerek bunun Irak’ın güvenlik, huzur ve istikrarını tümüyle tehlikeye attığı vurgulandı.

Saldırının derin bir endişeye neden olduğunu kaydeden Irak Başbakanı Kazimi, Kürdistan Bölgesi’ne destek vermek için Erbil’e geldiklerini ve tüm sorunları anlayış içerisinde çözmeyi umduklarını belirtti.

"Kürdistan Bölgesi her zaman istiktar faktörüdür"

Görüşmede Kürdistan Bölgesi’nde İsrail’e ait üslerin bulunduğu iddiasını kesin bir dille reddeden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ise, iddiaların temelsiz olduğunu kaydetti.

Ortak toplantıda Erbil’i ziyaretinden ötürü Kazimi’ye teşekkür eden Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin her zaman istikrar faktörü olduğunu ve böyle kalmaya devam edeceğini belirtti.

Kürdistan ve Irak ortak heyet soruşturmasının sonucu paylaşılacak!

Ayrıca görüşmelerde Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Irak ve komşu ülkelerle ilişkilerine önem verdiğini belirtti.

Taraflar, Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümetlerinden oluşan ortak heyetin soruşturma sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması hususunda fikir birliğine vardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.