Musul'da yeni bir silahlı güç: Haşdi Sunni!

Musul'da yeni bir silahlı güç: Haşdi Sunni!

Musul’un merkezini oluşturduğu Ninova Vilayeti’nde “Haşdi Sünni” isimli bir silahlı gücün kurulduğu yönündeki tartışma, Irak'ın gündemine oturdu.

A+A-

Irak medyasına konuşan Irak Parlamentosu Asayiş ve Savunma Komisyonu Üyesi Muhammed Reza, “Devlet ve Haşdi Şabi Genel Kurulu çerçevesi dışında kalan her silahlı güç, milis ve sorumsuz olarak tanımlanır. Bu, bölgelerde yeni bir boşluğa ve sorunlara neden olur. Zaten bu bölgelerde sorun açısından yeterince zenginiz” dedi.

Konu hakkında yeterli detaya ulaşmadığını belirten Reza, “Haberi medyadan gördüm ve Asayiş ve Savunma Komisyonu olarak bu konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Dün Ninova polisinden yapılan açıklamada, Haşdi Sünni isimli güce üye alınması için vilayet genelinde form dağıtıldığı belirtildi.

Baghdad Today’e konuşan isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak ise, “Bu kişiler Sünni Müfti Mehdi Sumeydi’ye bağlılar. Başta Musul olmak üzere vilayetteki gençlere form dağıtılarak Haşdi Sünni’ye bağlı Um Rabiayni Tugayı’na katılmaları isteniyor” bilgisini paylaştı.

Kaynak, bu gücün oluşturulmasındaki amacın bölgenin güvenliğinin sağlanması ve IŞİD’in bölgeye dönüşünün engellenmesi olduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.