Muhammed Hacı Mahmud: KDP ve YNK anlaşmalı!

Muhammed Hacı Mahmud: KDP ve YNK anlaşmalı!

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, Kürdistan Parlamentosu Hükümet Kabinesinin kurulmasının Kerkük valiliğinden pay almaktan daha önemli olduğunu açıkladı.

A+A-


Muhammed Hacı Mahmud Amerikanın Sesi Radyosu VOA'ya yaptığı açıklamada, uzlaşmanın hem Kürdistan Demokrat Partisi (KDp), hemde Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (YNK) çıkarına olduğunu ve bu uzlaşının bir bütünen Kürt halkının da çıkarına olacağını belirterek ' şayet anlaşamazlarsa Kürdistan Bölgesi büyük bir felaketle karşı karşıya kalır' dedi.


Muhammed Hacı Mahmud Kerkük valiliğinde ki payların Kürdistan Bölgesinin genel durumunu tehlikeye atacak kadar önemli olmadığını, Kerkük'e şimdilik bir Kürt valiyi atamanın varolan durumu çokta değiştirmeyeceğini, çünkü zaten Irak askeri güçlerinin bu Kürt kentinde halen hakim olduğunu açıkladı.


Muhammed Hacı Mahmud konuşmasının devamında, Kerkük kentinin yeniden Kürdistan Bölgesi idaresine dönmesinin çok zor olduğunu, bunun için 2003'teki yada IŞİD'in ortaya çıkması gibi büyük bir olayın patlak vermesi gerektiğini dile getirdi.


Muhammed Hacı Mahmud Bağdat ile Erbil arasında gerçekleşen anlaşmayı, Kerkük'te ki sorunların çözümü için en doğru yol olduğunu, KDP ile YNK'nin aralarında yapacakları anlaşmanın da varolan sorunların % 70'ini çözebileceğini belirtti.


Konuşmasının sonunda Muhammed Hacı Mahmud, Kerkük valiliğinde ki pay üzerine anlaşmazlıkların kabul edilemeyeceğini, kendisi açısından Kerkük'e vali belirlenmesinin çok önemli olmadığını, çünkü şimdi en önemli şeyin acilen Kürdistan Bölgesi Hükümetinin kurulması gerektiğini ve Kürtlerin kendi aralarında dışarıya karşı örgütlü bir şekilde durması olduğunu ifade etti.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.