Mısırlı istihbarat yetkilisi: Türkiye, Kahire'de bir toplantı düzenlenmesini istedi

Mısırlı istihbarat yetkilisi: Türkiye, Kahire'de bir toplantı düzenlenmesini istedi

.

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 'Mısır’la ilişkilerinin diplomatik düzeyde başladığını' belirtmesinin ardından Mısır’dan da konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Mısır haber ajansı MENA'nın, ismini açıklamadığı resmi bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Mısır'ın, kendisiyle normal ilişkiler kurmak isteyen herhangi bir ülkeden, uluslararası hukuk kurallarına, iyi komşuluk ve egemenlik ilkelerine uymasını ve bölgedeki Arap ülkelerinin içişlerine müdahale girişimlerini durdurmasını beklediği vurgulandı. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mısırlı yetkili, Türk ve Mısır diplomatik misyonlarının maslahatgüzarlık düzeyinde çalışmalarını sürdürdüğü göz önüne alındığında Türkiye ile diplomatik temasların 'yeniden' başlaması diye bir tanımlamanın yapılamayacağını belirtti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Mısır ile hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslarımız var. Diplomatik düzeyde temaslarımız başladı" diye konuşmuştu.

Öte yandan İngiliz haber ajansı Reuters'e konuşan Mısırlı bir istihbarat yetkilisi de dün yaptığı açıklamada, Türk istihbaratından Kahire'de toplantı yapılması yününde talep aldıklarını ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişti.

Ajansa toplantı talebine ilişkin konuşan Mısırlı yetkili, kendilerine telefonla ulaşan bir Türk istihbarat yetkilisinin, iki ülke arasındaki "ekonomik, siyasi ve diplomatik iş birliğini" görüşmek üzere Kahire'de bir toplantı yapılmasını istediklerini hatırlattı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.