Midem bulanıyor, hem de birçok şeye...Hüseyin Şahin*

Midem bulanıyor, hem de birçok şeye...Hüseyin Şahin*

.

A+A-

Hüseyin Şahin

Sahi kim sınıfta kaldı, İnsanlık mı, İnsan hakları yada Kapitalistlerin bitmez bilmeyen egoları mı?

Göründüğü gibi Kapitalistler dün olduğu gibi bugünde İnsanlarla oynuyorlar, yani siz vede Bizimle.

Onlar Dünyanızı karartılar.

Şimdi Dünya yani iklim, tabiat, atmosfer hepsi hasta vede kötürüm.

Biz iyi niyetli İnsanlarsa bu sistemin çarklarında alasıya boğuşan, direnen, çırpınan bir Kitle, hem de sayısı fazla bir Kitle. Sayımız çok, etkimiz az.

Sayısı çok olanlar malesef, az bir Kitle, Gurup, Klik yada bir çetenin esiri yada kölesi olabiliyorlar.

Sayısı çok olanlar birbirlerinde be haber vede ilgisiz.

Ortak noktalar çok fakat birliktelik yada müşterek hareket yok.

Bu birliktelik bir arada buluşup yürümedikçe vede yek vücut olamadıkça, İnsanlık hep aynı fakat ayrı kaderleri paylaşmak zorundadır.

Konumuza gelecek olursak.

İnsan hakları UNO vs. çoktan sınıfta kaldılar.

Birleşmiş milletler güvenlik başkanı Ukranya'yı ziyaret etti, yapılması gerekende zaten buydu.

Ne va rki haberleri izledikten sonra MİDEM  tam anlamıyla BULANDI, Tuvalete gidip KUSTUM.

İki haftadır eskiden beri olduğu gibi güney vede batı Kurdistan alabildiğine  TC. tarafından her alanda bombalanıyor, hem de Ukrayna savaşı gölgesinde. Bir gün içinde TC. 52 adet savaş uçağı ile Güney Kurdistan'ı bombaladı. TC. sınırları yıllardır söz konusu Kürdler olunca suistimal ediyor, Dünyanın umurunda mı. Bu kadar savaş uçağı ile Putin bile bir günde 52 savaş uçağı ile Ukrayna'yı vurmadı.

Ukrayna batı vede ABD den ziyade dil, kültür, sosyal, fiziki vede coğrafik olarak Rusya'ya her alanda yakın bir halktır. 20 yıldır Ukrayna üzerindeki emellerine batı vede ABD ulaşamadı. Şuan itibarı ile bile Ukrayna'dan Avrupa'ya savaş nedeni ile göç edenlerin sayısı 7 Milyondur. Dolayısıyla Ukrayna şimdiki konumu itibarıyla Avrupa ülkeleri arasındaki yerini almıştır. Sorun şudur: Batı vede ABD Ukrayna'yı kendi aralarına alsalar bile, bu sorun Ukraynayla sınırlı kalmayıp, Çin dolayısı ile Rusya'nın kaplarını zorlayacaktır. Uzun vadede hesapta budur zaten.

Bir önceki makalemde Rusya vede Ukrayna savaşının uzun süreceğini belirtmiştim, gidişatta bu doğrultuda.

NATO’nun özelliklede Almanya'nın şuan itibarı ile açık bir şekilde Ukrayna'ya ağır silahlar göndermesi meselesi büyük bir provakasyondur. Bu savaşın bitmemesine onay, aynı zamanda Rusya'nın Avrupa'ya karşı nefsi müdafa etmesi demektir.

Bana göre Zelenskiy bir piyon vede aynı zamanda kimi süper güçler tarfından ortaya sürülen bir uşaktır.

Her şeyi tiyatro sanan Zelenskiy bir senaryo kurbanıdır. Ona bu oyunu batı vede ABD biçti. Zelenskiy bu işte başarılı olamayacak vede Tiyatro oyunculuğu kariyeri de son bulacaktır.

 Almanya'da yeşil vede Hür demokratlar kökenleri gereği savaş karşıtlarıdırlar. Söz konusu Ukranya olunca, bu iki parti kraldan daha da kralcı kesilip, neredeyse bir fiil bu savaşta ABD, Batı vede Almanya'ya rağmen savaş cephesinde yer almak için Mecliste el kaldırmadan geri kalmadılar.

Sahi sorarım? Kurdistan nere, Ukrayna nere?, kim takar Kürdleri. Haber ajansları, TV vede Gazetelerde Köyü bombalanan, katledilen, her şeyini kaybedip çoluğu, çocuğuyla yollara  düşen Kürdü yine görmüyor. Hendek katliamı döneminde çekilen fotoğraflar hâla belleğimizde tazeliğini korumakta. Afrin'de, Şengal'de Yollara Düşen yüzbinleri, yan, yana getirdiğimizde tek fark RENGİMİZİN TOPRAK rengi oluşu, birde elimizin derisinin vede susuzluktan dudaklarımızın çatlak oluşu. Sahi rengimiz SARI olsaydı, Dünya bizi görür müydü acaba?

 

h-002.jpg

 

Dünya Sessiz, Lal vede KÖR...

Bundan sekiz yıl evvel Şengal'de 8 yaşındaki kız çocukları İŞİD Cihadçıları tarafında tecavüze uğrarlarken, Batı, ABD vede Almanya üç MAYMUNLARI oynadı. Yoğun politik baskı sonucu Merkel CDU hükümeti Şengale kimi kısmi yardımlarda bulundu. Bu yardımlar bugün bile şu veya bu şekilde devam etmektedir. Gel görkü Almanya yeşillerde sayın Cem Özdemir dışında Şengal halkına destekte bulunabilenler, malesef az oldular.  Yeşillerin çevre, doğa, barış, savaş, insan hakları, eşitlik vede savaş karşıtlığı politikaları iflas etmiştir. Doğa yada Atmosferimiz yeşillerin iki yüzlü politikalarıyla nefes alamaz, yaralarını savaş tamtamları ile birlikte hareket ederek düze çıkaramaz.

 

s-008.jpg

 

İçim kan ağlıyor, yüreğim daralıyor.

Kürdler dünyanın arayıp da bulamayacağı topraklar üzerinde yaşamaktadırlar.

Kurdistan vede halkı Petrol, gaz, maden, su, doğal güzellikleriyle birlikte tarihe beşiklik eden, ilk hayvanları evcilleştiren, tarımı işleyen vede sulama teknigini icap eden bir coğrafyadır. Kürdlerle birlikte 8 bin yıl evvel bir çok dil, kültür, varlık, İnsanlık gelişti vede yığınla Medeniyete beşiklik etti.

Şuna adım gibi eminim ki bu ZENGİNLİKLER Kürdlerde olduğu müddetçe, Batı yada ABD Kürdlerin kapısını çalacaktırlar, yeter ki Kürd yapılanmaları ulusal bir politika izleyebilsinler, eteklerindeki taşları birbirlerine karşı kullanmasınlar.

Büyük Kürd şairi Cigerxwîn’ in dediği gibi KÎNE EM...

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.